Bu operasyon bakan onayıyla

Bu operasyon bakan onayıyla
Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince, "rüşvet aldıkları ve verdikleri" iddiasıyla aralarında 10 gümrük memurunun da bulunduğu 35 kişi hakkında operasyon başlatıldığı bildirildi.

Haber Merkezi-İstanbul'daki büyük rüşvet ve İzmir’deki liman operasyonları ilgili bakanlıklardan gizlenirken, Mersin’deki operasyonda bu kez farklı bir yöntem izlendi. Operasyona Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın "olur" vermesiyle düğmeye basıldığı ortaya çıktı.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Orta Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğüne bağlı Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü (KİM) ekiplerince sabah saatlerinde, aralarında 10 gümrük memurunun da bulunduğu 35 kişiyle ilgili operasyon başlatıldı.

Bakan Hayati Yazıcı'ya gelen ihbar mektubu üzerine başlatılan çalışmalar, Orta Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğüne ulaştırılan ihbar mektupları ile birleştirildi ve Mersin Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesi ve talimatları doğrultusunda alınan izinlerin ardından Mersin Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ve Mersin Emniyet Müdürlüğü ekiplerince genişletildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.