Bu yazı bir bayan okuyucumuzdan

Bu yazı bir bayan okuyucumuzdan
Okuyucumuzdan gazetemize gelen bir elektronik mektup ne kadar doğru bir yolda olduğumuzu gösterdi bize.

Okuyucumuz gazetemizi çıktığı günden buyana takip ettiğini belirttikten sonra, alışılmış yerel gazete kalıbının dışında bir yayıncılığımız olduğunu ifade ederek, sadece kadınlara açık bir sayfamız olmasına da teşekkür ediyor. Bu okuyucumuz  Uçan süpürge haber merkezinde  Yeşim Yılmaz imzası ile yayınlanmış bir yazıyı bizimle paylaştıktan sonra, bu yazının bir bakışı ifade ettiğine vurgu yaparak diğer kadınların da bu yazıyı okumasını sağlamamızı istemiş bizden. Elbette bir bayan okuyucumuzun bu isteği bizim için bir talimattır diyerek Yeşim Yımaz imzalı bu yazıyı da paylaşıyoruz sizinle.

‘’İstanbul'da yaşayan bir kadın olarak nefesimin zorlandığı anlar olmuyor değil. Bu zorlanmayı bana yaşatan İstanbul mu? Kadın olmam mı? Sanırım kadın olmam. Aslında sanmaları da geçtim eminim ki kadın olmak zorluyor beni. Büyük ve kalabalık şehirde yaşamanın verdiği zorluk beni çok daha güçlü yapıyor aslında. Çünkü burada yaşamak, yaşamaya çalışmak çok zor.

Çok emek veriyorum kadınlığımı en doğru şekilde korumak adına. Şu an 30 erkek çalışma arkadaşım var, burada kadın ayrımcılığını daha net gözleyebiliyorum. Ne kadar çağdaş görünen ya da öyle olduğunu bildiğim arkadaşım bile, an geliyor "kadınsın işte" diyebiliyor. Ayrımcılığın en net ifadesi!  

Yaşamımın hiçbir anında "Ben kadınım, sen erkeksin! Bunu sen yap!" diyen biri olmadım. Buna gerek duymadım. “Benim senden farkım yok ya da senin benden!” diyebilmek, bunu herkese göstermek için mücadele ediyorum. Ama bu mücadelede psişik halim kadınlara biraz daha saygı duymak gerektiğini fısıldıyor.

Toplu taşıma aracını tercih ettiğim bir akşam, büyük bölümünü erkeklerin oluşturduğu, oturan kısmın ise tamamının erkek olduğu bu kısa yolculukta, dayanamayıp "Artık bir beyefendi yerini verme lütfunda bulunur mu” diye seslendim “Senin benden farkın ne? Ben de bütün gün çalıştım yorgunum, eşitlik dersiniz, eşitlik işte tam da bu” dedi birisi.  

Bu yanıt beni keyiflendirmeye fazlasıyla yetti!  

Kırlarda da bahçelerde de can bulsak, ezilmemek ya da bahçivanlar tarafından koparılmamak dileğiyle... ‘’ diye bitiyor yazı…

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.