Budak: Darbeler insanlık suçudur

Budak: Darbeler insanlık suçudur
AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Süleyman Serdar Budak, İl Başkan yardımcıları ve İlçe Başkanlarının katılımı ile 28 Şubat Post Modern darbesini kınayan bir açıklama yaptı.

Türkiye’nin 28 Şubat 1997 tarihinde Türkiye’nin post modern bir darbeye maruz kaldığını ve 28 yıl dönüm münasebeti ile darbeleri şiddetle kınayan AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Süleyman Serdar Budak, darbelerin bir insanlık suçu olduğunu söyledi.

Burada bir konuşma yapan AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Süleyman Serdar Budak, darbelerin bir insanlık suçu olduğunu söyledi. 28 Şubat darbesi ile insanların yaşam haklarının, ellerinden alındığını, özgürlüklerinin kesintiye uğratıldığını dile getiren Budak, “28 Şubatta insanların eğitim öğretim, çalışma inanç ve ibadet haklarının ellerinden alındığını gördük. Milletin çocukları ilk öğretimden üniversite çağlarına kadar, eğitim haklarından yoksun bırakıldılar, Dini inançları sebebi ile çalışma hakları dahil tüm sosyal ve ekonomik hakları ellerinden alındı zalimce fişlendiler. Baş örtülü kızlarımız örtülü olduklarından dolayı kamu hizmeti alamadılar. Bazı firmalar ise yeşil sermaye denilerek, ihalelere alınmayıp teşebbüs hürriyetleri kısıtlandı ve onların ekonomiye yapacakları katkı maalesef kısıtlandı. Medya o dönemlerde attığı manşetlerle meşru hükümeti devirdi siyasi darbe yaptı, Ankara sokaklarında tanklar yürütülerek siyasete, demokrasiye ve insan haklarına balans ayarı yapıldı. Bürokrasinin bir ayağı olan milli güvenlik kurulu kararı ile siyasiler hizaya çekilip hükümet yönetimi vesayet odaklarına teslim edildi” şeklinde konuştu.

‘’Darbe girişimlerini tarihin karanlık sayfalarına gömüyoruz’’

Budak sözlerini şöyle sürdürdü, “AK Parti olarak bu noktada ki kararlılığımız ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ve milletimizden aldığımız güç ile her türlü vesayet odaklarını ve darbeci zihniyetleri deklare ediyoruz. Milletimizin feraseti ve cesaret ile artık o günleri hiçbir zaman yaşamayacağımızı inanıyoruz. Milletin kendi kendini yönetme hakkının ve milli iradeye saygının ülkemizde ki siyasi ve sivil tüm kurum ve kuruluş ve bireylerce kabul görmesini temenni ediyoruz. Geçmişten gelen kadim medeniyetimizin geleceğe güçlü tecrübesi ile güçlü bir şekilde daha emin adımlarla yürüyoruz” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.