Buldan: Bakanlarla biraraya geldikten sonra İmralı'ya gideceğiz

Buldan: Bakanlarla biraraya geldikten sonra İmralı'ya gideceğiz
Kandil'e giderek KCK yetkilileri ile görüşme gerçekleştiren BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, hafta içerisinde "demokratik çözüm" sürecinde rol alan bakanlarla biraraya geleceklerini söyledi.

Diyarbakır - Buldan, KCK yetkililerinin kaleme aldığı mektubun PKK Lideri Abdullah Öcalan'a ulaştırılması sonrasında ise önümüzdeki hafta içerisinde İmralı'ya gideceklerini söyledi.

KCK yetkilileri ile görüşmek üzere dün Kandil'e giden BDP grup başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken, bir gün boyunca süren görüşmelerinin ardından Kandil'den geri döndü. Görüştükleri KCK yetkililerinin, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın daha önce kendilerine hitaben yazdığı mektuba karşılık olarak 7 sayfalık bir mektup ile geri dönen Buldan ve Baluken, söz konusu mektubu önümüzdeki günlerde Adalet Bakanlığı üzerinden Öcalan'a ulaştıracak. Kandil'den dönüşte DİHA'ya, yaptıkları görüşmeye dair açıklamalarda bulunan Buldan, görüşmelerinde, sürecin tüm boyutları ile değerlendirildiğini, özellikle Rojava, Paris katliamı konusu ve Türkiye'deki 17 Aralık operasyonu sonrası yaşanan krizin ele alınarak değerlendirildiğini paylaşmıştı.

Yine görüşmede KCK yetkililerinin sürecin devam etmesine dair bazı beklentilerin olduğunu aktaran Buldan, bunu da şu sözlerle ifade etti: "Hükümetin acilen adım atması konusunda bir beklenti var. Sayın Öcalan da son görüşmede yasal düzenlemelerin yapılmasını vurgulamıştı. Kandil yetkilileri de aynı görüşte. Yasal düzenleme ve hukuki çerçeve konusunda adım atılması gerektiğini söylediler. Görüşmemizde 'Sayın Öcalan baş müzakerecidir. Biz Öcalan'ın ve sürecin arkasındayız. Bundan dolayı bir an önce adım atılmalıdır' dediler." 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.