Buldan ve Önder KCK yöneticileri ile görüştü

Buldan ve Önder KCK yöneticileri ile görüştü
BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan ve HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Kandil'e giderek KCK yöneticileri ile görüştü. Görüşme, Buldan'ın Diyarbakır'a gelen Federal Kürdistan Bölge Başkanı Mesut Barzani'ye yönelik attığı tweetler ile ortaya çıktı.

PKK Lideri Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere İmralı Adası'na giden heyetin içerisinde yer alan BDP Grup Başkan Vekilleri Pervin Buldan ve HDP Müzakere ve Çözüm Sürecinden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Sırrı Süreyya Önder, Öcalan ile yaptıkları bu görüşmenin ardından Kandil'e giderek görüşmelerde bulundu. Buldan ve Önder'in KCK yöneticileri ile görüşmelerde bulunduğu Kandil yolculuğu Buldan'ın Başbakan Erdoğan'ın daveti üzerine Diyarbakır'a gelen Federal Kürdistan Bölge Başkanı Mesut Barzani'ye dönük attığı tweetler ile ortaya çıktı. 


Ulaşılan bilgilere göre Buldan Kandil'e gitmek üzere havayoluyla Hewler'e giderken, Önder uçak korkusu nedeniyle karayoluyla Federal Kürdistan Bölgesi'ne gitti. Buldan'ın attığı tweetlere göre, Kandil'e gitmek üzere yola çıkan Önder'in içerisinde bulunduğu araç yolda sık sık durdurularak arandı. Sınırdan geçerken VİP salonuna dahi alınmayan Önder, sınır kapısından minibüse binerek geçti. 

Buldan'ın attığı o tweetler şöyle: 

* Barış sürecini desteklemeye geldiğini söyleyen Sn. Barzani dün Hewler'de bütün kapıları yüzümüze kapattın. 

* Kandil'e giderken tüm arama noktalarında araçlarımız durduruldu saatlerce arandı. 

* Sırrı Süreyya Önder VİP salonuna alınmadı. Kendisine kapıda araç verilmedi. Vekilimiz Cizre minibüsüne binerek kapıdan geçti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.