Büyükşehir’den sesli kütüphane

Büyükşehir’den sesli kütüphane
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, görsel ve yazılı eserlerden yararlanma zorluğu yaşayan görme engellilere yönelik Sesli Kütüphane oluşturarak, 194 hikaye ve masalı seslendirip kaydetti.

Artık görme engelli çocuk, kadın, yaşlı ve gençler, istedikleri masal ve kitabı web sitesinin “Sesli Kütüphane” butonuna tıklayarak anadillerinde dinleyebilecek.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelliler Şube Müdürlüğü, görme engellilerin görsel ve yazılı eserlerden yararlanmasının zorluğunu dikkate alarak, görme engellilere yönelik Sesli Kütüphane kurdu. Kütüphanede, şimdiye kadar 194 hikaye ve masal, Kürtçenin Kurmancî ve Dimilkî lehçelerinde kaydedildi, görme engellilerin yararlanması için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin web sayfasına yüklendi.

Kıratlı: 194 hikayeyi seslendirip kaydettik

Konuya ilişkin bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Selma Kıratlı, Engelliler Şube Müdürlüğü tarafından oluşturulan Sesli Kütüphane’nin görme engelliler için faaliyet yürüttüğünü belirtti. Kıratlı, Sesli Kütüphane’de görme engelli çocuklar, kadınlar, yaşlılar ve gençler için 194 hikayeyi seslendirip kaydettiklerini söyledi. Kürtçenin Zazakî ve Kurmancî lehçelerinde yapılan kayıtların Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi web sayfasına yüklenildiğini kaydeden Kıratlı, Sesli Kütüphane’ye http://www.diyarbakir.bel.tr adresinden girilip, sağ alt köşede yer alan “Sesli Kütüphane” butonuna tıklayarak ulaşılabileceğini ifade etti.

‘Yıl sonuna kadar sayıyı 600’e çıkarmayı hedefliyoruz’

Sesli Kütüphane Sorumlusu Mustafa Demir ise, kütüphanenin teknik altyapısının geçen sene tamamlandığını, bu yıl itibariyle çalışmalarına başladıklarını ifade etti. Hedeflerinin görme engelli çocuklar, yaşlılar, kadınlar ve gençlere anadillerinde hikaye dinleme şansını sağlamak olduğunu dile getiren Demir, yıl sonuna kadar seslendirilen hikaye ve masal sayısını 600’e çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Demir, bu projenin tamamlanmasıyla birlikte Radyo Tiyatrosu oluşturulacağını, büyük ölçekli hikâye ve masalların çevrilip okunmasını sağlayacaklarını sözlerine ekledi.

Haber:Ali ABBAS YILMAZ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.