CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin:
"Mevcut kamuoyu yoklamalarının hiç birisinin inandırıcı olmadığının bilinci içindeyim"

"Bir bakan savcıya müdahale edecek duruma gelmişse, bir vali polise müdahale edecek duruma gelmişse, bir deyim var; 'et kokarsa tuz dökün'. Bırakın eti, tuz da koktu"

Haber Merkezi - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, mevcut kamuoyu yoklamalarının hiç birisinin inandırıcı olmadığını belirterek; “ Çünkü çoğuna bakıldığında kamuda iş yapan, oradan buradan beslenen çoğunlukla kamu besleme şirketleri.  Bütün buna rağmen bu oranlar doğruysa bir yerde ciddi bir sıkıntı var” dedi. Tekin, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’deki yolsuzluğun hangi boyutlarda olduğunu tespit etmek için bakan çocuklarının servetine bakılmasının yeterli olacağını ileri sürdü.

Ülkenin içinde bulunduğu sorunların sadece mecliste siyasi partilerin mücadelesiyle çözülemeyeceğini ifade eden Tekin, Türkiye'nin geçmişte yaşadığı bazı sıkıntıları hatırlattı.Uzun süre ara dönemler ve darbe dönemleri ve olağanüstü hal dönemleri yaşandığını anlatan Tekin, şunları söyledi:"Şuan da Türkiye olağanüstü hal dönemini yaşıyor. Yasası yok, uygulamaların tamamı olağanüstü uygulaması. Bugün sözde gruplar arasındaki kavgaya baktığımızda 30 yıllık yol arkadaşlarıdır hepsi birbiriyle. Bu AKP iktidarını sadece 11 yıllık iktidar gibi düşünmeyin. 30 yıllık sürece bakın. Bu sürecin tamamında AKP’nin bugünkü kadroları var. Bunun en canlı tanığı siz Yozgatlılarsınız. Bakın hemşehrilerinize 30 yıl. Partiler değişmiş, onlar gitmiş bunlar gelmiş ama belli insanlar 30 yıldır orada bu ülkeyi yönetiyor. Bir bakan savcıya müdahale edecek duruma gelmişse, bir vali polise müdahale edecek duruma gelmişse, bir deyim var; 'et kokarsa tuz dökün'. Bırakın eti, tuz da koktu. Türk siyaseti, utanarak söylüyorum, kirlendi, çamurun, pisliğin içinde. Bunu siz arındıracaksınız. Yurttaş olarak çok büyük görevler düşüyor sizlere. Eğer bu görevinizi yerine getirmezseniz yarın çocuklarınıza verebileceğiniz hesabınız olmayacaktır. Allah katında hiçbir hesap veremeyeceksiniz."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.