CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin;

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin;
‘Bir kereliğine de olsa CHP'ye oy istiyoruz.’

"Umut ediyorum ki; bütün Türkiye coğrafyası bu seçimde, bu dönem farklı siyasi partilere oy vermiş olsalar da, bir kereliğine de olsa CHP'ye oy istiyoruz. Çünkü bir kereliğine CHP'ne oy vermek demek, demokrasinin önünü açmak demektir. Özgürlüklerin önünü açmak demektir".

İstanbul - Tekin, basına tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin çok ciddi süreçten geçtiğini ifade ederek, "Önümüzdeki dönemde, bu seçim sadece bir klasik belediye başkanlığı seçimi değil, Türkiye'de bir ahlak seçimidir. Yurttaşlarımız ya ahlakı ya da bu yolsuzluğu tercih edecek" dedi.

 

Çok sıkıntılı bir süreç yaşandığını ve otoriter bir yapıya geçildiğini belirten Tekin, "Yani, demokrasinin, özgürlüğün ve Türkiye'nin geleceğini tayin edeceğiz. Fakat umut ediyorum ki; bütün Türkiye coğrafyası bu seçimde, bu dönem farklı siyasi partilere oy vermiş olsalar da bir kereliğine de olsa CHP'ye oy istiyoruz. Çünkü bir kereliğine CHP'ye oy vermek demek, demokrasinin önünü açmak demektir. Özgürlüklerin önünü açmak demektir. Hukukun ve adaletin önünü açmak demektir. Sadece bir belediye başkanı seçmeyecek, çocuklarının geleceğini tayin edecektir."

Yolsuzlukların boyutunun çok yüksek olduğunu vurgulayan Tekin, "Yasalarla kapatılmak istenen önemli belgeleri de önümüzdeki günlerde göreceksiniz. Türkiye'de yolsuzluğun miktarı, benim değil, uluslararası kuruluşların ifadesinde 500 milyar Avro" ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.