Chp’den demokratikleşme paketine eleştiri

Chp’den demokratikleşme paketine eleştiri
Chp grup başkanvekili Akif Hamzaçebi: “Başbakan otoriter tanımlamasından çok memnun değil, onu uygun olduğu şekilde bundan sonra anacağız. Bu tasarı yasalaşırsa başbakan’a totaliter diye hitap edeceğim”

 

“Ancak kahramanlar Türkiye’de meydanlara çıkıp toplantı ve gösteri yürüyüşünü yapmaya cesaret edecektir”

ANKARA - CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, demokratikleşme paketinin Meclis'e gönderildiğini belirterek, gönderilen tasarıda demokratikleşme adı altında ciddi bir adım görmediklerini söyledi. 

 

TBMM’de düzenlediği basın toplantısında demokratikleşme paketinin Meclis'e gönderildiğini belirten ve gönderilen tasarıda demokratikleşme adı altında ciddi bir adım görmediklerini, paketin demokratikleşme paketi olmadığını, otoriterleşme paketi olduğunu, devlet terörü paketi olduğunu, paketin Gezi’den intikam alma paketi olduğunu savunan Akif Hamzaçebi, “Demokratik yönetimler meydanlardan korkmazlar. Gezi bir ideolojik hareket değildi, toplumun ‘benim hayat tarzıma müdahale’ etme tepkisini ifade eden bir anlayışın meydanlarda oluşturduğu bir birliktelikti. Başbakan, Gezi Parkı olaylarının intikamını almak istiyor” diye konuştu.
 

Toplantı ve gösteri yürüyüşünün yasaklanmasının demokratik olmayacağını belirten Hamzaçebi, “Sayın Balbay’ın uzun tutukluluğu nedeniyle Anayasa Mahkemesi’nin verdiği uzun tutukluluk ve seçilme hakkının kullanılamayışı hakkının ihlalinin tespitinden Başbakan’ın memnun olduğu kanaatinde değilim” diyerek demokratikleşme paketinin olumsuz olduğunu iddia ettiği yönlerini anlattı. “Ancak kahramanlar Türkiye’de meydanlara çıkıp toplantı ve gösteri yürüyüşünü yapmaya cesaret edecektir” diyerek paketin yasalaşması durumunda toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin terör eylemleriyle eş anlamlı olacağını belirten ve pakete paralel olarak yargıda bir takım gelişmelerin olduğunu ifade eden Hamzeçebi, “Güvenlik güçlerinin şiddetinden kaçarak can havliyle camiye sığınan vatandaşlara dava açıldı, onların 6 yıla kadar hapsi istendi. Bir müezzin kadar olamayan yargı mensupları var, Başbakan var. O müezzine baksınlar ve ondan hak ve adalet dersi alsınlar. Çanakkale’de protesto eylemleri sırasında yola spreyle yazı yazan 13 yaşındaki bir çocuk hapis talebiyle mahkemeye sevk edildi, kamu malına zarar verdiği için 6 yıla kadar hapsi isteniyor. Bunlarda insanlık yok, adalet duygusu, insana saygı, kanunlara saygı yok, bunlarda kanunsuzluk var. Türk Ceza Yasası açık, buna rağmen bu çocuğumuz 6 yıla kadar hapis cezası istemi ile mahkemeye sevk edilmiştir. Bu tam anlamıyla yargı terörüdür. Yolsuzluk yapanlar affediliyor, ihaleye fesat karıştıranlara bu tasarıyla siyasetin yolu açılıyor. İhaleye fesat karıştıranlar 13 yaşındaki bir çocuğun değerinden çok daha değerli” şeklinde konuştu.
Bu paketin demokratikleşme paketi olarak isimlendirilmesinin mümkün olmadığını savunan Hamzaçebi, ”Başbakan otoriter tanımlamasından çok memnun değil. Onu uygun olduğu şekilde bundan sonra anacağız. Bu tasarı yasalaşırsa Başbakan’a totaliter diye hitap edeceğim” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.