CHP’li vekil Silvan’da yaşanan intihar olaylarını inceledi

CHP’li vekil Silvan’da yaşanan intihar olaylarını inceledi
CHP’nin İnsan Haklarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Diyarbakır’ın Silvan İlçesi’nde giderek yaşanan intihar olaylarını yerinde incelemek üzere İlçeye gitti.

TİGRİS HABER- Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Diyarbakır Silvan ilçesinde son aylarda artan intihar vakalarını yerinde incelemek üzere ilçede intihar eden gençlerin aileleriyle görüşmeler gerçekleştirdi. Karaca, ailelerle yaptığı görüşmeler sonrası CHP Diyarbakır İl binasında basın toplantısı düzenledi.

Taziye ziyaretinde bulundu

CHP Diyarbakır İl Başkanı Gönül Özel’in, ilçede son 55 gün içerisinde yaşları 15 ile 26 arasında değişen 7 gencin intihar etmesine ilişkin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu bilgilendirmesi üzerine, Kılıçdaroğlu’nun görevlendirmesiyle Diyarbakır Silvan İlçesinde incelemelerde bulunmaya geldiğini söyleyen Karaca,  ailelerle görüşüp taziye ziyaretinde bulunduğunu aktardı.

Ailesinin maddi durumundan dolayı intihar etti

İntihar eden gençlerden birinin okulda çok başarılı olduğunu ancak ailesinin maddi durumundan kaynaklı bir işte çalışmak zorunda kaldığını söyleyen Karaca, söz konusu gencin eğitim yaşamını devam ettiremediğinden dolayı bunalıma girdiğini ve bu nedenle hayatına son verdiğini belirtti.

Gençlerin intiharını engelleyebiliriz

İntihar eden gençleri geri getiremeyeceklerini ancak ülkenin kaynaklarını adil ve eşit bir şekilde paylaşabileceklerini söyleyen Karaca, birlikte umutlu bir gelecek kurabileceklerinin altını çizdi. Karaca, “Herkesin adaletli gelir, hakkaniyetli ve liyakatli iş beklentilerine cevap vererek, gençlerimizin intiharını engelleyebiliriz” dedi.

Vatandaş bir lokma ekmeğe muhtaç

İktidarı eleştiren Karaca, şunları söyledi: “Çünkü saraydaki tek adam kendine öyle bir dünya kurmuş ki yazlık saraylar, kışlık saraylar, uçan saraylar, yüzen saraylar ve adını bile anamadığımız sofralarda gününü gün etmekte, keyif çaylarını içmekte ancak vatandaşımız bırakın keyif çayı içmeyi vatandaşımız evine ekmek götürecek bir lokma ekmeğe muhtaç durumda.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.