VİDEO - Özgür Özel: Diyarbakır yol değil, hedeftir

VİDEO - Özgür Özel: Diyarbakır yol değil, hedeftir
CHP il kongresine katılmak üzere Diyarbakır’a gelen Genel Başkan Adayı Özgür Özel, kongre salonunda yaptığı konuşmada, “Birileri onun yolu, bunun yolu Diyarbakır’dan geçer diyor. Diyarbakır yol değildir, hedeftir” dedi.

Serhan Özdemir

TİGRİS HABER - Mevcut Başkan Abdullah Atik’in tek liste çıkardığı Diyarbakır il kongresi bir düğün salonunda gerçekleşti. Kongreye Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Genel Başkan Adayı Özgür Özel, Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, ilçe Başkanları, STK temsilcileri ve üyeler katıldı. Kongrede Divan Başkanlığını Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu yaptı.

whatsapp-image-2023-10-06-at-14-10-59-001.jpeg

Oylama öncesi İl Başkanı Abdullah Atik, Milletvekili Tanrıkulu, Özgür Özel ve Aylin Nazlıaka birer konuşma yaptı.

Artık bütün köylerde varız

CHP Diyarbakır İl Başkanı Abdullah Atik, partinin Diyarbakır İl Kongresi’nde; “40 yıldan sonra milletvekili çıkarmayı başardık. Bu bir tarihi rekordur. En önemlisi ilimizin her bölgesine temelimizi attık. Daha önce köylerde tek bir oyumuz yokken örgütümle her köyde 5, 10, 20, 50 oy almayı başardık. Oy almadığımız köy hemen hemen yok denilecek kadar azdır. Artık her köyde CHP’liler var. Sağlam temelimiz var, bize gönül vermiş yoldaşlarımız var. Bundan sonraki süreçte işimiz çok daha kolay olacak. Artık 1 vekili değil en az 3 veya 4 vekil bekliyoruz" dedi.

Diyarbakır’ın bizden beklentisi var

CHP Diyarbakır İl Kongresi’nde Divan Başkanı seçilen milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise, “Partimizi halkın partisi yapacağız. Halkın partisi yapmak için bu kongre ve kurultayları yapıyoruz. Partimizi gerçek anlamda emekçilerden, yoksullardan, kadınlardan, ezilenlerden yana bir çizgiye taşımamız lazım…. Seçimlerde Genel Başkanımıza, Diyarbakır’dan büyük destek olundu. Milletvekili seçimlerinde büyük destek aldık. Onun da yükü bizlerin omzunda. Bu halkın, bölgenin ve Diyarbakır’ın bizden büyük beklentileri var. O beklentilere layık olacak bir siyasal çizgiyi, partimizde oturtmamız lazım” dedi.

whatsapp-image-2023-10-06-at-14-09-41.jpeg

Diyarbakır yol değil, hedeftir

Diyarbakır il kongresine katılan CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel, şunları konuştu;

“Örgütümün, üyelerimin yaptığım görevlerde hiç başlarını öne eğdirmedim. Pozantı cezaevini kapattırırken de hak ihlalleri raporlarını yazarken de parlamentoda o Süleyman Soylu’ya, Hulusi Akar’a, Meclis Başkanlarına ve Recep Tayyip Erdoğan’a karşı sizi hiç mahcup etmedim. Derseniz ki ‘Özgür kardeşimiz, evladımız, yoldaşımız sen bu partiyi yönetirsin, bu partiyi güçlendirirsin, bu partiyi iktidar yaparsın’ ben varım, yol verirseniz hep beraber yürüyelim, partimizi iktidara götürelim. Birlikte başaracağız, birlikte kazanacağız alkışlayan elleriniz dert görmesin, işte böyle hep birlikte ayağa kalkacağız, partiyi ayağa kaldıracağız. Birileri onun yolu, bunun yolu Diyarbakır’dan geçer diyor. Diyarbakır yol değildir, hedeftir. Barış, kardeşlik, özgürlük için hedeftir, Diyarbakır iktidar için hedeftir.”

whatsapp-image-2023-10-06-at-14-09-41-2.jpeg

Nazlıaka: Eşit temsil, fermuar sistemi istiyoruz

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ise, “Bizler ekip arkadaşlarımızla göreve geldiğimizde dedik ki üç şey yapacağız; örgütlenmek, örgütlenmek, örgütlenmek. Sekiz ilçede de kadın kollarını kurduk, 303 ilçede parti tarihimizde ilk kez kadın kollarını kurduk. 163 bin yeni kadın üye yaptık. Sırada bir şey daha var; eşit temsil var. Kadınlar madem çalışıyor, o halde kadınların sözü de yetkisi de makamı, mevkisi de olacak. Onun için eşit temsil, fermuar sistemi istiyoruz yani listelerin bir kadın bir erkek şeklinde yapılmasını istiyoruz” dedi.

whatsapp-image-2023-10-06-at-14-09-40.jpeg

Tek liste ile gidilen kongrede üyeler oylarını kullandı. Seçim sonuçlarının açıklanması bekleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.