Çiçek: 'Dinlemeleri yapanlar ahlaksızca iş yapıyorlar'

Çiçek: 'Dinlemeleri yapanlar ahlaksızca iş yapıyorlar'
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, dinleme iddialarıyla ilgili, 'Bu dinlemeleri yapanlar hem kanunsuz hem de çok ahlaksız bir iş yapıyorlar' dedi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, dinleme iddialarıyla ilgili, "Bu ülkede huzur olacaksa, barış olacaksa, kamu düzeni tesis edilecekse ve sürdürülecekse herkesin kanunlara uygun hareket etmesi lazım. Bu dinlemeleri yapanlar hem kanunsuz hem de çok ahlaksız bir iş yapıyorlar" dedi.

TBMM Başkanı Çiçek, Swiss Otel'de düzenlenen Kuveyt Milli Günü Resepsiyonu'nda gazetecilerin dinleme iddiaları ile ilgili soruları üzerine, "Bu dinlemeler kanunsuz dinlemeler. Bu ülkede huzur olacaksa, barış olacaksa, kamu düzeni tesis edilecekse ve sürdürülecekse herkesin kanunlara uygun hareket etmesi lazım. Bu dinlemeleri yapanlar hem kanunsuz hem de çok ahlaksız bir iş yapıyorlar. Hem bugün hem geçmişte bunlar asla kabul edilemez. Dolayısıyla bu türlü ahlaksızlığın, kanunsuzluğun televizyonda yayınlanmaması konusunda RTÜK'ün yayın ilkelerini belirleyen 8. maddesinin ilgili fıkralarına bir bakın. RTÜK bugüne kadar çok sayıda bu konularla ilgili televizyonları cezalandıran kararları var. Kaldı ki; işin o kısmı ile ilgili ilk defa Meclis'te olan bir durum, bizde ilk defa böyle bir durum ile karşılaşıyoruz. Hukuk açısından da inceliyoruz. Dikkat ederseniz ben gelirken de baktırdım işin o kısmı olunca hep yayını kesmiş. Demek ki bu kanalların daha evvel yaşadığı tecrübelerden yola çıkarak ortaya konulan bir husus. Dolayısıyla hukuk açısından bakarım, siyaset açısından bakmam. Zaten hukuk açısından birçok konuya bakmadığımız için birçok sıkıntıyı yaşıyoruz. Herkes hukuk çevresinde ne yapacaksa ona göre davransın, ona göre hareket etsin" dedi.
"Sizde dinlendiğinizi düşünüyor musunuz?" sorusu üzerine TBMM Başkanı Çiçek, "Fark eder mi ben veya bir başkası kanunsuzluk kimin için yapılırsa yapılsın" karşılığını verdi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.