CNN TÜRK SPİKERİ D.Ü ÖĞRENCİLERİNİ PROFESYONELLİĞİ ANLATTI
Dilek SEZER
Dicle Üniversitesi İşletme Kulübü tarafından düzenlenen “Kariyerim Geleceğim Programı” çerçevesinde “Etkili İletişim ve Beden Dili” konusunda eğitim semineri verildi.
CNN Türk Haber Spikeri ve Eğitmen Burak Törün tarafından verilen seminer, keyifli ve eğlenceli geçti.
Bir haber spikerinin insanlar üzerinde oluşturduğu algıya dikkat çekerek örnekler veren Törün, izleyicinin, kendilerinden beklentisini mizahi bir dille aktardı.
Başından geçen enteresan olayları öğrencilerle paylaşan Törün, ekran önünde yaşanan ilginç karelerden örnekler sundu.
Etkin bir iletişimde bilginin yüzde 10 ancak beden dili ve imajın yüzde 60 etkili olduğunu söyleyen Törün, bilginin önemsiz olduğu algısına kapılmamak gerektiğini vurguladı.
İfade yeteneği eksikliğinin önemine dikkat çeken Törün, doğru nefes alma ve diyaframı kullanma konusunda uygulamalı açıklamalarda bulundu.
Eğitim sonrası Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabri Eyigün’ü kulüp üyeleriyle birlikte makamında ziyaret eden Burak Törün’e kulüp üyeleri Hasan Paşa Hanı figürlü bir halı hediye etti.




Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.