Dalyan KARADAŞ yazdı: DEMOKRASİMİZE VİRÜS MÜ BULAŞTI ?

Dalyan KARADAŞ yazdı: DEMOKRASİMİZE VİRÜS MÜ BULAŞTI ?
Siyasi partiler başlangıçta bütün halkın yönetime katıldığı hükümetlerin oluşmasını savunur. Seçimler geçtikten sonra ise oylama yoluyla kamusal kararlara katılma hakkı kazanan seçilenleri ise artık seçilmiş birer devlet adamı görmek yerine ayrıştırma yoluna gider, kutuplaştırırız.

Ülkemiz de yıllardır devam eden, son zamanlarda da sıkça karşılaştığımız bu problem bize DEMOKRASİ NEDİR?, ülke olarak bir DEMOKRASİ PRENSİBİMİZ var mı? Bu kavramları tekrar sorgulamamızı sağlıyor.

Milli irade söylemleri ile Türkiye'yi seçime götüren, bunu en sık tekrar eden siyasi partilerden biri de AKP'dir. Seçilmiş olan bir iradeye kayyum atayarak görevine son vermek seçilene değil, seçen iradeye "Milli İrade" kayyum atamaktır. Yanlış bir tercih yaptığı düşüncesinde olan halk zaten bir sonra ki seçimde iradesini aynı kullanmayacaktır. Belediye başkanları hakkında kesinleşmiş bir yargı kararını kamuoyu ile paylaşırsanız tabi ki biz de bu karara saygı duyarız. Tıpkı daha önce görevden metan yorgunluğu gerekçesiyle alınan Belediye başkanlarının hikayesi gibi… Yine yakın zamanda Kağta belediyesinin yaşadığı sıkıntılar..

Toplumun gerilmesini böylesine zorlu bir süreçte asla tavsiye etmiyoruz. Dünya şuan da salgın bir hastalık vakası ile uğraşıp, çözüm üretmekte ilgilenirken, biz toplumun dikkatini kayyumlara çekmesini istiyoruz sanırım.

TC devletine yakışan insanlarımızı bu hastalık vakasından koruyabilmek adına alınan önlemleri arttırmak, insanlarımız evlerinden çıkmadan da yaşamlarını maddi şekilde sürdürmelerini sekteye uğratmayacak şekilde sosyal fonlar oluşturmaktır. Gündemin kayyum ile değişmesi bu sıkıntıları bertaraf etmiyor.

Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi Demokrasi, hakimiyete istismak eden vasıta ne olursa olsun, esas olarak, milletin hakimiyete sahip olmasını ve sahip kalmasını icap ettirir. Saygılarımla…

   Dalyan KARADAŞ

   Gelecek Partisi Yerel Yön. Bşk. Yrd.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.