Darbe girişimi gecesi "jandarma imamları" toplantı yapmış

Darbe girişimi gecesi "jandarma imamları" toplantı yapmış
Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) "mahrem" yapısı içerisinde yer alan jandarma imamlarının, darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz 2016 gecesi örgüt evinde toplantı yaptığı belirlendi.

 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'nin Jandarma Teşkilatındaki "mahrem" yapılanmasına yönelik başlatılan soruşturma devam ediyor.

Soruşturma kapsamında tutuklanan Diyarbakır Jandarma Cezaevi Tabur Komutanlığında görevli asker Abdulkadir Arifoğlu hakkında, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame 10. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, FETÖ/PDY üyelerinin, merkez Kayapınar ilçesi Medya Mahallesi'ndeki bir örgüt evinde darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz 2016 gecesi toplandıkları belirtildi.

Aralarında orta ve üst düzey yöneticilerin de bulunduğu bazı jandarma personelinin de toplantıda yer aldığı kaydedilen iddianamede, toplantıya katılan jandarma görevlileri ile örgüt içerisinde yönetici pozisyonundaki zanlıların cep telefonlarıyla jandarmayı arayarak darbe girişimiyle alakalı birtakım emir ve talimatlar verdiğinin tespit edildiği bildirildi.

İddianamede, jandarma birim imamı ve müdür yardımcısı konumunda olduğu belirlenen H.H.Ö'nün şu ifadelerine yer verildi:

"Diyarbakır Jandarma imamı 'Saffet' kod isimli kişinin çağrısı üzerine 15 Temmuz darbe girişimi akşamı Kayapınar ilçesi Diclekent semtinde bulunan bir evde toplandık. Saffet'in buraya topladığı tüm birim imamlarına kendi öğrencileri olan askerleri arayarak sıkıyönetim emirlerini yerine getirmeleri talimatını vermelerini istedi. Bunun üzerine tüm öğretmenler öğrencilerini aradılar."

- Darbe için talimat vermişler

Toplantının yapıldığı evden jandarma imamlarının FETÖ/PDY ile bağlantısı olan örgüt üyelerini arayarak "sıkıyönetimin başladığını, bunun FETÖ/PDY tarafından yapıldığı ve gerekenleri yapmaları yönünde" talimatlar verdikleri anlatılan iddianamede, şu bilgiler paylaşıldı:

"Soruşturma kapsamında şüpheli V.T'nin kullandığı telefonla darbe girişimin yaşandığı gece ve sonrasında tutuklu sanık Arifoğlu ile yaklaşık bir saat arayla 74 ve 98 saniyelik görüşme yapıldığı tespit edilmiştir. Sanığın FETÖ/PDY içerisinde yer aldığı ve askeri personel olduğu, 15 Temmuz darbe gecesi jandarma imamları tarafından aranarak talimat aldığı anlaşılmıştır. Bu nedenle şüphelinin üzerine atılı 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçunu işlediği tüm dosya kapsamından anlaşıldığı değerlendirilmektedir."

- İstenilen ceza

İddianamede, Diyarbakır Jandarma Cezaevi Tabur Komutanlığında görevli asker Abdulkadir Arifoğlu, hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası verilmesi ve mahkumiyeti halinde Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddesinde öngörülen hak yoksunluklarına hükmedilmesi isteniyor(AA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.