Davutoğlu: Sizin dilinizle beyniniz arasında ilişki var mı?

Davutoğlu: Sizin dilinizle beyniniz arasında ilişki var mı?
Gelecek Partisi Genel Başkanı Anmet Davutoğlu, Akit TV’de  programda, Yeni Akit Yazı İşleri Müdürü Ali İhsan Karahasanoğlu ile tartıştı.

TİGRİS HABER - Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile Yeni Akit Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ali İhsan Karahasanoğlu, Akit TV canlı yayınında birbirine girdi. Davutoğlu, Karahasanoğlu'na "Senin dilinle beynin arasında bir ilişki var mı!" dedi.

Karahasanoğlu’nun “Yoktur, zayıf” cevabını vermesi üzerine Davutoğlu, “O zaman sakin olun, yoksa bu mübarek gecede kimsenin kalbini kırmak istemiyorum. Nezaket sınırlarını aşıyorsunuz. 5 kere bir metin okuyorsunuz ben de size izah ediyorum. Lütfen, Türkçe izah ediyorum, lütfen sükunetle dinle. Ben buraya mahkeme edilmeye gelmedim.  Soru sorarsınız cevabını alırsınız. Siz hüküm verecek makamda değilsiniz. Karşınızda oturan da herhangi birisi değil. Türkiye Cumhuriyeti devletini yönetmiş bir başbakan, terörle mücadeleyi yönetmiş, FETÖ ile mücadele etmiş bir başbakan, İsrail Mavi Marmara baskınını yaptığında BM’de bütün dünyaya haykırmış başbakan. Ve şimdi savunduğunuzu söylediğiniz Tayip Erdoğan’la her yerde yan yana durmuş birisi ile oturuyorsunuz” diye konuştu.

Karahasanoğlu ile Davutoğlu arasında sert bir tartışma yaşandı.

"Onu Doğu Perinçek'i destekleyenlere sor"

Karahasanoğlu, "Bana başörtü mağduru, ayağı kesilmiş Bursa'daki imam hatipli Nilüfer'in..." diye devam etmek isterken Davutoğlu öfkelenerek "Onu Doğu Perinçek'i destekleyenlere sor!" diye sesini yükseltti. Karahasanoğlu'nun "CHP'ye de soralım mı?" sorusu üzerine Davutoğlu, "Ona da sor, ben burada CHP'nin avukatı değilim. Hiçbir zaman da olmadım. Hayatım CHP zihniyetiyle mücadele etmekle geçti. Ama siz de AK Parti'nin avukatı değilsiniz. Yanlışlıkların avukatlığını yapmayın. Allah'tan korkun" diye konuştu.

“O vicdanınızın sesini bastırmaya çalışıyorsunuz"

Gerilimin tırmandığı stüdyoda Davutoğlu, "Ali İhsan Bey, bağırarak haklı çıkamazsınız. Vicdanınız sizi rahatsız ediyor Şehir Üniversitesi'ne yapılan dolayısıyla, ben biliyorum. O vicdanınızın sesini bastırmaya çalışıyorsunuz. Bastırmayın. Bu Şehir Üniversitesi'nin kapısına kilit vuranların, Bilim Sanat Vakfına kayyum atayanların bu dünyada da ahirette de iki elim yakalarında olacak. Şehir Üniversitesi'nde gayri hukuki herhangi bir işlem olmadı" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.