Demirtaş: BDP anaların gözyaşlarıyla kurulan bir partidir

Demirtaş: BDP anaların gözyaşlarıyla kurulan bir partidir
Konya'nın Cihanbeyli ilçesi ile Yeniceoba beldesinde seçim bürolarının açılışında konuşan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP'nin halkın desteğiyle kurulan bir parti olduğunu belirtti.

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş"Biz koltuk sevdası olan bir parti değiliz. Bizler kendi vatanımızda özgür yaşamak için mücadele ediyoruz. Bu parti anaların göz yaşlarıyla kurulan bir partidir. Biz Türkiye'de algıları değiştiren bir partisiyiz. Bizim için siyaset BDP'den önce ve BDP'den sonradır. BDP halkın partisidir" dedi. 

Cihanbeyli - Konya'nın Kulu ilçesinde seçim bürosunu açtıktan sonra BDP, Konya'nın Cihanbeyli ilçesinde ve Cihanbeyli'ye bağlı Yeniceoba beldesinde de seçim bürolarını açtı. BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve MYK üyesi Hamit Geylani ile Parti Meclisi üyeleri ve BDP Eş başkan adaylarının yer aldığı heyeti Yeniceoba beldesinin girişinde yüzlerce araçlık konvoy karşıladı. Yeniceoba'da Demirtaş halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı. Seçim bürosunun önünde toplanan binlerce yurttaş, "Bê Serok jiyan nabe", "Bijî Serok Apo" sloganları attı.

'Mağdur edebiyatı yapanlar paraları nereye koyacaklarını bilmiyor'

Burada halka seslenen Demirtaş, Konya'da yaşayan halkın yıllardan beri imha ve inkara karşı direnerek bu günlere geldiğini belirtti. Demirtaş, sadece Yeniceoba ve Cihanbeyli'de seçim çalışmalarına başlamaları gerektiğini belirterek, "Seçimden sonra Yeniceoba'nın ilçe olması için çalışacağız. Eksikliklerimizin farkındayız. Ama artık halkımızı ne AKP'nin ne de diğer sistem partilerinin eline bırakmayacağız" dedi. Son dönemde yaşanan yolsuzluklara değinen Demirtaş, şöyle devam etti: "Başbakan şimdide meydanlara çıkıp mağdur edebiyatı yapıyor. Mağdur edebiyatı yapanlar paraları nereye koyacaklarını bilmiyor. Başbakan şimdide cemaatin mağduru olduğunu söylüyor. Başbakan cemaati halka şikayet ediyor. Sanırsanız bu cemaati biz getirdik. Sanki bunlar BDP döneminde mi oldu? Bu savcı ve emniyet müdürlerini siz atamadınız mı? Siz atama yaparken özellikle cemaatçi olanları seçtiniz. Siz cemaatçi olmayanları devlete sokmadınız. Siz cemaatten onay almadan bir memur bile atamıyordunuz. Bütün bunları yapan AKP, şimdi de cemaati halka şikayet ediyor" diye konuştu.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.