Demirtaş; “Faili meçhulleri aydınlatılması için özel birimlerin oluşturulmalı”

Demirtaş; “Faili meçhulleri aydınlatılması için özel birimlerin oluşturulmalı”
“Faili meçhul dosyaların aydınlatılması için özel birimlerin oluşturulması gerektiğini bir kez daha tekrarlamak istiyorum”

Gazeteci Musa Anter'in cinayetine ilişkin Diyarbakır Adliyesi'nde görülen davaya katılan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş 90’lı yıllarda işlenen cinayetlerin faillerini koruma zihniyetinin hala devam ettiğini belirterek “Faili meçhul dosyaların aydınlatılması için özel birimlerin oluşturulması gerektiğini bir kez daha tekrarlamak istiyorum” dedi.

Haber/Foto: Gencer ARPACI

DİYARBAKIR (Tigris Haber) - Gazeteci Musa Anter cinayetine ilişkin Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 4. Duruşmasına katılan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Adliye çıkışı açıklamalarda bulundu. Demirtaş’ın yanı sıra BDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt, BDP Eş Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş ve Musa Anter'in oğlu Dicle Anter'in de hazır bulunduğu açıklamada. BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş o dönemde işlenen binlerce cinayetin aslında faili meçhul değil faili devlet olduğun kaydederek “Bu gün buradan baktığımızda binlerce cinayetin, aslında meçhul değil faili devlet tarafından ortak işlendiğini görebiliyoruz. Bu gün Diyarbakır’da Musa Anter duruşması vardı. Öncelikle bu tür faili meçhul olarak dosyalarda geçen olayların aydınlatılması için özel birimlerin oluşturulması gerektiğini bir kez daha tekrarlamak istiyorum. Bir savcıya binlerce dosya teslim edeceksiniz bunların içinde birkaç faili meçhul dosya olacak, savcıların zaten işleri yoğun ve birçok kişini üzerinde devletin baskısı var. Dolayısıyla savcıların sadece böyle dosyalar üzerinde çalışması lazım” dedi.

90’lı yıllarda işlenen cinayetlerin koruma zihniyetinin hala devam ettiğini belirten Demirtaş “Görülen odur ki o dönemin bütün yetkililerini koruyacak zihniyeti hala devam ediyor. Mahkemelerin yazdığı yazılara bile cevap verilmiyor.  Bir tane geçici köy korucusu bu dosyadan yargılanıyor. Sanki bütün faili meçhul cinayetleri ve Apê Musa cinayetini bu tek başına işlemiş gibi bir algı oluşturuluyor” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.