Demirtaş: Fethiye sizin babanızın malı mı?

Demirtaş: Fethiye sizin babanızın malı mı?
"Fethiye sizin babanızın malı mı, böyle bir ucuzluk olur mu? Oradaki kaymakamın yardımı ile oluyor. Belediye merdiven dayıyor, tabelayı indiriyor, bu alçaklıktır"

KARS - BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Fethiye'de HDP'ye dönük gerçekleştirilen ırkçı saldırılara tepki göstererek, "Fethiye sizin babanızın malı mı, böyle bir ucuzluk olur mu? Oradaki kaymakamın yardımı ile oluyor. Belediye merdiven dayıyor, tabelayı indiriyor, bu alçaklıktır" dedi.


BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kars'ın Kağızman ilçesinde dün düzenlenen mitingin ardından konvoy eşliğinde Sarıkamış ve Selim ilçelerine geçerek halkı selamladı. Heyetin ilk olarak geçtiği Sarıkamış Merkez Meydanı'nda bir araya gelen yüzlerce kişi, "Edi bese koleti bila bımre koleti", "Selam selam güneşe bin selam", "Yaşasın halkların kardeşliği", "Bijî biratî" sloganları attı. BDP Sarıkamış Belediye Eş Başkan adayları Mehmet Alkan ile Pervin Tunbul, BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane ile BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy'un halkı selamlamasının ardından konuşan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP Sarıkamış adaylarının, Sarıkamış'ta bulunan bütün yurttaşlara eşit yaklaşacağı ve belediyecilik hizmetinde tüm alanlara aynı anlayışla yaklaşacağını söyledi. Demirtaş, "BDP'nin değerli adayları, Sarıkamış'ın sorunlarını iyi biliyorlar, asla ve asla evlerine çelik kasa ve ayakkabı kutuları koymayacak ve Sarıkamış için düzgün bir belediyecilik yapacaklardır. Herkes eşit belediyecilikten faydalanacaklardır" diye konuştu.

'Bu ülke hiç kimsenin tapulu malı değildir'

HDP'ye dönük Fethiye'de gerçekleştirilen ırkçı saldırılara ilişkin konuşan Demirtaş, "Fethiye'deki alçaklığı gördünüz. Biz ısrarla gittiğimiz her yerde halkımıza sağduyu çağrısı yapıyoruz. Seçim siyasi bir rekabettir diyoruz. Halk kimi seçerse başımızın üstüne koyarız diyoruz. Fethiye'dekiler, HDP tabelası asılamazmış diyor. Fethiye sizin babanızın malı mı? Böyle bir ucuzluk olur mu? Oradaki kaymakamın yardımı ile oluyor bu olaylar. Belediye merdiven dayıyor, tabelayı indiriyor, bu alçaklıktır" ifadelerini kullandı.

'Çıkıp demokrasi dersi vereceğine...'

HDP'ye yönelen saldırılar noktasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı uyaran Demirtaş, "Çıkıp meydanlarda demokrasi dersi vereceğine Fethiye'deki kaymakamı, belediyeyi görevden al. İnsan etnik kimliğinden dolayı suçlu olur mu? Kusura bakmayın bu ülke hiç kimsenin tapulu malı değildir" şeklinde konuştu. 1914 yılında Sarıkamış Allahuekber Dağları'nda 90 bin askerin donarak yaşamını yitirmesi olayına değinen Demirtaş, "Allahhuekber dağlarında şehit düşenlerin MHP'lisi, BDP'lisi, AKP'lisi mi vardı? BDP gelince anmalar yapmayacak diye dedikodular çıkarıyorlar. BDP gelince anıt yapılmayacakmış. Her yıl anmalarla BDP'liler en iyisini yapacaktır Sarıkamış'ta yaşanan felaket hepimizin ortak acı tarihidir" şeklinde konuştu.

demirtas-fethiye-2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.