Demirtaş: Gereksiz bütün ampulleri söndürün

Demirtaş: Gereksiz bütün ampulleri söndürün
BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Serhat bölge miting ve selamlama programları kapsamında Kağızman ve Selim ilçesinde halkı selamladıktan sonra Kars'taki mitinge katıldı.

KARS -  Kars'a 20 kilometre kala BDP'lileri karşılayan yüzlerce araçlık konvoyla şehir merkezi gezilerek halk selamlandı. Cumhuriyet Meydanı'nı on bin kişi doldururken, mitinge kadınların yoğun katılımı dikkat çekti. "Kürdistan'ın doğusuna hoş geldiniz" yazılı dövizler açılarak, "Yaşasın halkların kardeşliği" sloganları atıldı. Sarı, kırmızı, yeşil renkli dev bayrak açan gençler miting alanını dolaşırken, miting alanına, "Özgür kadınla demokratik ulusa pankartı" asıldı. Miting Kars Belediye Eş Başkan adayları Yusuf Yıldırım ve Güldane Kılıç, BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane ve BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy'un halkı selamlamasının ardından BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş söz aldı. Coşkuyla karşılanan Demirtaş, "Bugün Kars'ta hepimizde ayrı bir heyecan ve mutluluk var. Buradaki halk kendi iktidarını kurmaya karar verdi. Buradaki fotoğraf bunun ispatıdır. Sizlerle onur duyuyoruz" diye konuştu.


'Diyarbakır'dan çekici çağırıp seni kurtaracağız'

Vatandaşlara seslenirken “Gereksiz ampulleri söndürün.” Diyen Demirtaş  AKP'li Kars Belediyesi'ni eleştirerek, , Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi. Demirtaş;  "Diyor ya, 'BDP'nin belediye aldığı yerlerde çöpten geçilmiyor' İnsan yalancı olur da biraz inandırmak için ufak ufak atar. Sayın Başbakan'a çağrı yapıyorum, gel beraber Kars'ın herhangi bir sokağını gezelim. Eğer paçalarını katlamadan Kars'ın sokaklarında dolaşabilirsen, ben sana teşekkür ederim, çamura batarsan Diyarbakır'dan çekici isteyip seni Kurtarırız. “ dedi.

'CHP cemaatin kuyruğuna takılıyor'

CHP'yi eleştiren Demirtaş, "Biri cemaatin kuyruğuna takılmış iktidara gideceğini sanıyor. Hiç mi ders almadınız Tayyip Erdoğan 11 yıl takıldı kuyruklarına şimdi görüyoruz. Bugüne kadar AKP'ye dua ediyordu, şimdi de CHP'ye edecek göreceksiniz. AKP de CHP de hak ediyorlar, çünkü halkın elini tutmak yerine Pensilvanya, ABD'ye cemaate, İngiltere'ye, para babalarına gittiler. Halka güvenmemenin kepazeliğini yaşıyorlar inşallah beter olurlar" dedi.çıkaracağız. 

'Eğer Başbakan'san görevden al'

HDP'ye yönelik gerçekleştirilen ırkçı saldırılara değinen Demirtaş, "Kaymakamın, emniyetin görevi o tabelayı korumak. Onlar ne yaptılar belediyenin vinciyle, polisin güvenliğinde, kaymakamın gözetiminde tabelayı indirdiler. Erdoğan'a sesleniyorum, eğer Başbakan'san oradakileri görevden alman lazım. Fethiye Kaymakamı, ilçe emniyet müdürü eğer siyasete kararlıysanız hodri meydan" dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.