Demirtaş: ‘’Hedefimiz, halkımızın özgürlüğü’’

Demirtaş: ‘’Hedefimiz, halkımızın özgürlüğü’’
"Biz sıradan bir seçim çalışmasının ötesinde büyük bir siyasi mücadelenin parçası olarak seçime giriyoruz.Bizim en büyük hedefimiz halkımızın özgürlüğünü kazanmaktır.’’

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, katıldığı partilerinin Siirt il örgütünce düzenlenen dayanışma yemeğinde 2014 yerel seçimlerine dair hedeflerini "Biz sıradan bir seçim çalışmasının ötesinde büyük bir siyasi mücadelenin parçası olarak seçime giriyoruz.Bizim en büyük hedefimiz halkımızın özgürlüğünü kazanmaktır.’’ diyerek açıkladı.

Siirt-BDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak, dün Siirt'te partilerinden gösterilen il ve ilçe belediye başkanı adaylarının halka tanıtıldığı etkinlikten sonra akşam da yine adaylarla birlikte il örgütleri tarafından düzenlenen dayanışma yemeğine katıldı. Şelala Düğün Salonu'nda düzenlenen yemeğe eş genel başkanların yanı sıra Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Kurtalan Belediye Başkanı Necat Yılmaz, HDP Siirt İl Örgütü üyeleri de katıldı. PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın posterlerinin yanı sıra BDP ve sarı, kırmızı, yeşil flamalar ile KCK amblemlerinin asıldığı salonda "Roboski Katliamını Unutmayacağız, Unutturmayacağız", "Bi rêveberîya xweserî ber bi nasnameya azad", "Öz yönetimlerle özgürlüğe", "Unutursak Kalbimiz Kurusun - Rojava için Adalet İstiyoruz" pankartları da yer aldı. 

Salona gelen eş genel başkanlar Gültan Kışanak ve Selahattin Demirtaş, Belediye Başkanı Selim Sadak, belediye eş başkan adayları Tuncer Bakırkan ve Belkiza Beştaş Epözdemir ile birlikte önce yemeğe katılanlarla selamlaştı. Yemeğe geçilmeden önce ise, BDP Siirt İl Başkanı Mehmet Ata İnan kısa bir konuşma yaptı. İnan, seçimlere dair hazırlıklarını tamamladıklarını ve bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini belirtti. İnan'ın ardından Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş katılımcılara hitaben konuşmasına başlamadan önce görevine devam eden BDP'li Belediye Başkanı Selim Sadak'a Siirt için yaptıklarından ötürü teşekkür ettiklerini belirterek, "Bundan sonraki siyasi yaşamında kendisine başarılar diliyorum, Siirtliler adına kendisini kutluyorum. Aday arkadaşlarımıza da, partimizden görev talep ettikleri için başarılar diliyorum" dedi. 

ozgur-1.jpg

ozgur-2.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.