Demirtaş: " Hiçbir BDP'li belediyede yolsuzluk soruşturması yapılmadı. “

Demirtaş: " Hiçbir BDP'li belediyede yolsuzluk soruşturması yapılmadı. “
DP olarak iktidara aday olmadıklarını, hizmete aday oldukların anlatan Demirtaş, diğer partililerin hizmet etmediğini ileri sürdü.

ARDAHAN - Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Bugüne kadar hiçbir BDP'li belediyede yolsuzluk soruşturması yapılmadı. Bu arkadaşlarımız, tek kuruşunuzun çalınmasına izin vermeden tamamını size harcayacaklar" dedi.

Ardahan'da Cumhuriyet Caddesi'nde partisi tarafından düzenlenen mitingde konuşan Demirtaş, 30 Mart seçimlerinde Ardahan'ın daha iyi geleceği için destek istedi. Demirtaş, Ardahan'a verdikleri önemden dolayı ilk mitinglerini burada yaptıklarını ifade ederek, "Ardahan gözden ırak ama gönüllerimizden ırak değildir. Bugün bunu gösteriyoruz. Ardahan gönüllerimizin şehridir. Bizim önümüze en büyük engelleri çıkardılar ama halkın desteğiyle bütün o engelleri ve barajları aşa aşa yıka yıka bu günlere geldik. Bu günden sonra da özellikle de bu 30 Mart seçimlerinde bir kez daha önümüze konulan engelleri aşmak istiyorsak, yine el ele, omuz omuza vereceğiz, birbirimize güveneceğiz, birbirimize inanacağız ve halkların kardeşliği eşittir, özgürlük ve barış şiarıyla bu işi götüreceğiz" diye konuştu.

DP olarak iktidara aday olmadıklarını, hizmete aday oldukların anlatan Demirtaş, diğer partililerin hizmet etmediğini ileri sürdü.İstanbul Boğazı'na yapılan Marmaray'ı da eleştiren Demirtaş, "Buraya bir yılda harcanan paranın tam 186 katıdır. İstanbul'da Marmaray'a çaktıkları çivinin parası var ya, o çivinin parası buraya harcadıkları paradan daha fazladır. Onlar Ardahan'ı unutmuşlar, Ardahan'ı kaderine terk etmişler" ifadelerini kullandı.

BDP olarak ayrımcılık yapmadıklarını, bunun kendilerine ait belediyelerde görüldüğünü vurgulayan Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü:"Şimdi burada Yerlisiyle Azerisiyle Terekemesiyle Kürdüyle ve Türküyle hangi gence sorarsanız sorun cebinde bir çay parası yoktur. Kahvede çay ocağında bir çay içecek parası yoktur. Bu sebeple Ardahanlı gencin başkasına oy vermesini istemiyoruz. Bütün Ardahan halkından ricam, bugün kahve günü değildir. Kamplaşma, ayrışma günü değildir. Ele ele verme günüdür ve bunu da ancak Barış ve Demokrasi Partisi başarabilir. Bugüne kadar hiçbir BDP'li belediyede yolsuzluk soruşturması yapılmadı. Bu arkadaşlarımız, tek kuruşunuzun çalınmasına izin vermeden tamamını size harcayacaklar. Arkamızda holdingler, para babaları, medya patronları olmadı, olmasın istemeyiz. Bizim arkamızda siz varsınız, siz bize yetersiniz. Kimse bize patronluk taslayamadı. O nedenle Hak'tan ve halktan başkasına hesap vermeyiz. Allah'tan başkasının önünde de diz çökmeyiz dedik ve o inançla bugünlere geldik."

 Göle mitingi

Daha sonra Göle ilçesinde Hapan mevkisinde partililere seslenen Demirtaş, CHP'in tutarsız davrandığını söyledi.

BDP dışında hiçbir partinin halkın menfaati için çalışmadığını anlatan Demritaş, "Bakın ana muhalefetin içine düştüğü kepazeliği görüyoruz. Yıllırdır cemaat senin burnundan getiriyordu. Şimdi

cemaatin kuyruğuna takılmışsın iktidara geleceğini zannediyorsun. Böyle bir ucuzluk olur mu? Bunların hiçbirinin kafasından eşitlik, demokrasi, özgürlük geçmez. Hiçbirinin ağzından barış sözcüğü çıkmaz. Adalet sözcüğü çıkmaz. Bunlar kendilerin lügatlarından sözlüklerinden çıkarıp atmışlar" şeklinde konuştu.

bdp-1-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.