DEVA Partisi Diyarbakır’da mülakatlara başladı

DEVA Partisi Diyarbakır’da mülakatlara başladı
Diyarbakır’da Ali Babacan’ın Partisi DEVA’nın kurucu İl Başkanlığı için başvuranların isimleri belli oldu. Başvuranlar arasında Ak Parti’nin eski iki il başkanı da bulunuyor.  9 kişiden oluşan heyet mülakatlara başladı. Kurucular Kurulu üyesi Kadriye Esra Aygün kadınlara çağrı yaptı.

TİGRİS HABER- Diyarbakır’da Ali Babacan’ın Partisi DEVA’nın kurucu İl Başkanlığı için aralarında eski AK Parti İl Başkanlarının da bulunduğu yaklaşık 50 kişi başvuru yaptı. 5 kişiden oluşan heyet kentte mülakatlara başladı. Çevresinde sevilen ve geçmişi temiz siyasetçi arayan DEVA’nın kısa süre içinde il başkanını ataması bekleniyor.

Teşkilatlanma çalışmalarına dair Tigris Haber’e konuşan DEVA Partisinin Kurucular Kurulu üyesi Kadriye Esra Aygün, İl başkanlığı ve yönetim kurulu üyeliği için toplamda bin 640 kişinin başvurduğunu söyledi.

Başvuruları internet üzerinden aldıklarını belirten Aygün, “Tüm başvuruları internet üzerinden alıyoruz. Buradan değerlendirmeleri yapıyoruz ve daha sonra görüşmelere geçiyoruz. Her il için 5 kişiden oluşan ekipler kuruldu. Bu ekipler mülakatlara başladı. Bu süreç tamamlanınca kurucu ekip Ankara’ya davet edilecek. Teşkilat başkanımız Nihat Ergün ile Genel Başkanımız Ali Babacan kurucu ekipleri seçecek” dedi.

Kadınların bu partide olmasını istiyoruz

İstanbul için 20 bin başvurunun yapıldığını kaydeden Aygün, Diyarbakır’da ise yaklaşık bin 640 başvurduğunu söyledi. Aygün, “Diyarbakır’da il başkanları ile birlikte yaklaşık bin kişinin başvurusu var. Kriterimiz işini iyi yapan ve iyi insan olan kişiler. Partimizin yüzde 35 kadın kotası olacak. Buradan özellikle Diyarbakır ve bölgedeki kadınlara seslenmek istiyorum, lütfen müracaat edin. Başvurulara bire bir dönüyoruz.  Bana da direk ulaşabilirler. Biz kadınların bu partide olmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Bir ay içinde tüm illerin kurulacağını ifade eden Aygün, “Tabi önceliğimiz müracaat eden kişiler olacak. Şuan partimize her kesimden müracaat var. Pandemi sürecinde Türkiye geneli onlayn sistem üzerinden biz bu kadar teveccüh olacağına beklemiyorduk. Özellikle Güneydoğu, Karadeniz ve İç Anadolu çok muhteşem” şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.