DİHA Muhabiri Oruç, serbest bırakıldı

DİHA Muhabiri Oruç, serbest bırakıldı
Tutuklu bulunduğu davada 2 yıl sonra tahliye edilen ve cezaevi kapısında yeniden gözaltına alınan gazeteci Şerife Oruç, serbest bırakıldı.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Dicle Haber Ajansı’nın ( DİHA ) 5 Temmuz 2016’da tutuklanan muhabiri Şerife Oruç , “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla hakkında açılan davada dün

Batman 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tahliye edildi. Oruç, tutuklu bulunduğu Elazığ T Tipi Cezaevi kapısında çıktığı sırada gözaltına alındı. Diyarbakır 4. Sulh Ceza Hakimliği tarafından Oruç hakkında tutukluyken yakalama kararı çıkarıldığı, dosyanın daha sonra Batman’daki dava ile birleştirildiği ancak yakalama kararı kaldırılmadığı belirtildi. Elazığ Adliyesi’ne sevk edilen Oruç, Batman 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin yakalama kararını kaldırması üzerine serbest bırakıldı.

Adliye binası önünden ailesi ve arkadaşları tarafından karşılanan Oruç, “2 yıl aradan sonra yeniden gazetecilik yapmak için yoluma devam edeceğim. Ne kadar baskı altına alınsak da biz gerçekleri dile getirmeye devam edeceğiz” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.