Dışişleri uyardı! Et yemeyin kalabalığa girmeyin

Dışişleri uyardı! Et yemeyin kalabalığa girmeyin
Türk vatandaşlarının dikkatli olmaya çağrıldığı açıklama yurtdışı temsilcilikler tarafından da duyuruldu.

Dünyayı tehdit eden Ebola salgını nedeniyle Türk Dışişleri Bakanlığı biruyarı yayınladı. Türk Dışişleri Bakanlığının uyarısında şu ifadeler yer alıyor:

“Mart 2014 tarihinde Batı Afrika'da Gine'de başlayan ve başka ülkelere de sirayet eden Ebola virüsü salgını henüz kontrol altına alınamamıştır. Dünya sağlık Örgütü tarafından yayınlanan son verilerde, 30 Temmuz 2014 tarihi itibariyle Gine, Sierra Leone, Liberya ve son olarak Nijerya'da ortaya çıkan bir ölümlü vakayla, toplam 1440 vaka ve 826 ölüm olduğu bildirilmiştir. Ebola vakaları yukarıda kayıtlı ülkelerde tespit edilmiş olmakla birlikte, salgının bölgesel olarak yayıldığı anlaşılmaktadır. Dünya Sağlık Örgütü, Ebola virüsüne karşı önlemler kapsamında seyahat kısıtlaması önerisinde bulunmamıştır.

Hijyen konusuna dikkat edilmeli

Ebola vakalarının görüldüğü ülkeler ile diğer bölge ülkelerine seyahat edecek vatandaşlarımızın, hijyen hususuna azami dikkat göstermeleri, mecbur kalmadıkça kalabalık yerlere gitmemeleri ve et ürünlerini tüketmekten imtina etmeleri uygun olacaktır.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.