DİSK Başkanı Beko: 'Utanç duvarı' derhal kaldırılmalı

DİSK Başkanı Beko: 'Utanç duvarı' derhal kaldırılmalı
DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Nusaybin-Qamişlo sınır hattında örülen "utanç duvarı"nın, AKP hükümetinin Kürt halkına yönelik tutumunu ortaya koyduğunu belirterek, duvarın derhal kaldırılmasını istedi.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Nusaybin-Qamişlo sınır hattında örülen "utanç duvarı" ve duvarın yapımına karşı ölüm orucu eylemi başlatan Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan'ın eylemine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamasında, "Attığı her adımda 21. yüzyıl ilkelliği eteklerinden dökülen AKP duvar örmeye devam ediyor" diyen Beko, duvarı insan hakları ve uluslararası hukuka sığmayan ve vicdana bağdaşmayan bir girişim olarak nitelendirdi. 

'Kürt halkına karşı örülen bu utanç duvarı derhal kaldırılmalı'

Beko açıklamasında, "Utanç duvarının örülmesi hükümetin Kürt halkına yönelik tutumunu ve 'barış süreci'ne yönelik niyetlerini bariz olarak ortaya koymaktadır. Attığı her adımda 'ilkelliği' eteklerinden dökülen AKP, 21. yüzyılda 'kızlı-erkekli' öğrencilere, işçilere, kadınlara, Kürt halkına karşı ördüğü duvarlarla iktidarını sağlamlaştıracağını düşünüyorsa yanılıyor. Bunu anlaması için dönüp tarihte örülen tüm duvarlara ve duvarları örenlerin 'akıbetine' bakması yeterlidir. Kürt halkına karşı örülen bu utanç duvarı derhal kaldırılmalı ve Nusaybin Belediye Başkanı Sayın Ayşe Gökkan'la birlikte açlık grevi yapan yurttaşların sağlığını riske atan bu uygulamadan bir an önce vazgeçilmelidir" diye belirtti.

(diha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.