DİSK ve AKA-DER, HDP'ye yönelik saldırıları kınadı

DİSK ve AKA-DER, HDP'ye yönelik saldırıları kınadı
DİSK Genel Başkanı Kani Beko, HDP'ye yönelik saldırıları kınadı. Anadolu Kültür ve Araştırma Derneği (AKA- DER) ise HDP'ye yönelik saldırılara karşı mücadele etme çağrısı yaptı.

 

İSTANBUL - DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve Anadolu Kültür ve Araştırma Derneği (AKA- DER), HDP'ye yönelik saldırılara ilişkin yazılı açıklama yaptı. Beko, "Türkiye'de siyaset zeminini şiddet sarmalına çekmeye çalışan anlayışları ve buna çanak tutan iktidarı kınıyoruz" diyerek başladığı açıklamasında hükümetin saldırılara göz yummasıyla saldırıların arttığını ifade etti. HDP'ye en son Fethiye'de saldırıldığını hatırlatarak, HDP'nin tabelasının kaymakam, garnizon komutanı ve belediye ekiplerinin işbirliği ile söküldüğüne işaret eden Beko, "Yaşanan bu gelişmeler, Türkiye'de siyaset zeminini şiddet sarmalı içine çekmeye yönelik iktidarın bir oyunundan başka bir şey değildir" dedi.

'Gerilim dolu bir hükümet politikası izleniyor'

Beko, demokratik zeminlerde, seçim süreçlerinde kişilerin, siyasi çevrelerin ve siyasi partilerin görüş ve düşüncelerini açıklamaları, propaganda yapmaları en temel demokratik haklardan biri olduğunu da ifade etti. Bu hakların kullanılmasının devletin ve hükümetin güvence sağlaması gerektiğini vurgulayan Beko, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın "nefret suçlamalarıyla" kitleleri karşı karşıya getirdiğini ve gerilim dolu bir hükümet politikası izlediğini kaydetti. AKP'yi saldırılar konusunda uyardıklarını belirten Beko, nefret suçu işleyenlerin yakalanması gerektiğini, yeni saldırılara zemin hazırlanmasının önüne geçilmesi gerektiğini belirtti. 

'CHP'nin de saldırılarda payı var'

Anadolu Kültür ve Araştırma Derneği (AKA- DER) ise HDP'ye dönük saldırılar için "Devlet eliyle yeni bir dizayn çalışması yapılmakta ve bu dizaynda, Kürt halkına ve devrimcilere karşı faşistlerin eliyle bir linç girişimi yürütülmektedir" açıklamasında bulundu. CHP'nin de bu saldırılarda payı olduğu ifade edilen açıklamada, hedefin Kürt halkı ve devrimciler olduğu dile getirildi. "Tüm barış süreci söylemlerine rağmen, Kürt devrimcilerin hala tutsaklığı sürerken, Zirve yayınevi ve Hrant Dink cinayetleri katillerinin, Ergenekoncuların, arka arkaya salınması rastlantı değildir" diye kaydedilen açıklamada, Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ'un katıldığı eylemde, "Bu daha başlangıç" sloganının atılması, Fethiye'de linç girişiminde bulunan faşistlerden birinin elinde Ali İsmail Korkmaz'ın fotoğrafı olmasının rastlantı olmadığı, aksine Gezi direnişinin ruhunu Gezi'de kıramayanların, bu ruhu yeni dizayn çerçevesinde unutturma faaliyeti olduğu kaydedildi. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.