Diyarbakır 8 Saat Elektriksiz Kalacak

Diyarbakır 8 Saat Elektriksiz Kalacak
Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) tarafından Diyarbakır 3 ve Diyarbakır 4 isimli trafo merkezlerinde yapılacak tevsiat çalışmaları nedeniyle 3 Aralık 2017 Pazar günü Diyarbakır il merkezi ile kırsalına 8 saat süreyle elektrik enerjisi verilemeyecek.

 

 

 

Sabah 06.00’dan, Öğlen 14.00’a Kadar Sürecek

TEİAŞ’tan yapılan ve Diyarbakır Valiliği’nin yanı sıra Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş., Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi gibi kurum ve kuruluşlara da gönderilen yazıda, şöyle denildi: ‘’İşletme bakım sorumluluğumuzda bulunan Diyarbakır 3 trafo merkezinde yapılan tevsiat çalışmaları kapsamında 154 kV baralar servis harici edilecektir. Söz konusu baralara bağlı olan Diyarbakır 3 TM' de bulunan 154/34,5 kV trafo A ve trafo B (2x100 MVA gücünde), Diyarbakır 4 TM' de bulunan 154/34,5 kV trafo A, trafo B ve trafo C (3x100 MVA gücünde) güç trafoları servis harici olacaktır. Belirtilen çalışma, 03.12.2017 tarihinde 06:00-14:00 saatleri arasında gerçekleştirilecektir. Gerekli tedbirlerin alınması hususunda, Gereğini bilgilerinize arz ve rica ederiz.’’

Gerek Görülürse Kesintinin Kapsamı Artacak

Söz konusu yazıda, çalışmalar esnasında, Yük Tevzii Müdürlüğü’nün gerekli görmesi durumunda sistem gerilimini yükseltmek amacıyla Diyarbakır 2 trafo merkezinde de enerji kesintisi yapılacağına yer verildi.

Dicle Elektrik Hassas Yerlere Elektrik Verecek

Söz konusu çalışma nedeniyle Kayapınar başta olmak üzere kentin neredeyse 4’te üçünde elektrikler 8 saat boyunca kesilirken, Dicle Elektrik Dağıtım’dan yapılan açıklamada, sağlık merkezleri, hastaneler ve valilik gibi hassas yerlere öncelikli olarak elektrik verileceği bildirildi.

Dilek Akin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.