Diyarbakır Barosu Erbil’de

Diyarbakır Barosu Erbil’de
Referandum öncesi Diyarbakır Barosu Erbil’de incelemelerde bulundu.

 

Irak Kürdistan Federe Bölgesi başkenti Erbil’de bağımsız ve resmi kurumlarla bir dizi görüşme gerçekleştiren Diyarbakır Barosu heyeti, referandumun usul ve esasları, seçim güvenliği, bağımsız kurumların rolü ve önemi, Kürdistan Bölgesi’nin mevzuatı, bağımsız yargı tecrübeleri, insan hakları mücadelesi ve önemi, avukatlık mesleği ve sorunları, mesleki örgütlenme deneyimleri, tüm etnik, dini ve mezhebi grupların barış içerisinde bir arada yaşama deneyimleri hakkında bilgi ve görüş alış verişinde bulundu.

Diyarbakır Barosu, “bağımsızlık Referandumu” öncesinde Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimine giderek Yargı ve İnsan Hakları kurumları ile görüşmeler gerçekleştirdi.

25 Eylül 2017 tarihinde yapılan “Bağımsızlık referandumu”nu izleme ve gözlem yapma amacıyla Irak Kürdistan Federe Bölgesi başkenti Erbil’de bulunan Diyarbakır Barosu, Erbil’de bağımsız ve resmi kurumlarla bir dizi görüşme gerçekleştirdi.

Diyarbakır Baro Başkanı Ahmet Özmen ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyet, Hakimler Meclisi (Encûmenê Dadweran) başkanı Sayın Bengîn Qasım, Kürdistan İstinaf Mahkemesi (Dadgeha Îstinaf ya Kurdistanê) başkanı sayın Samih Osman, Erbil Adliyesinde Kürdistan Baroları Birliği Erbil Temsicisi sayın Av. Eyad Kakeyî ve Erbil’li Avukatlar, Kürdistan Bölgesi Bağımsız İnsan Hakları Komisyonu (Desteya Serbixwe Mafê Mirovan ya Kurdistan) başkanı sayın Dhia Botrus ve Kürdistan Baroları Birliği (Sendîkaya Parêzerên Kurdistan) başkanı sayın Bextiyar Heyderî ile ayrı ayrı görüşme gerçekleştirdi.

Kurumlar ve temsilcileri ile yapılan görüşmelerde; 25 Eylül’de yapılacak olan referandumun usul ve esasları, seçim güvenliği, bağımsız kurumların rolü ve önemi, Kürdistan Bölgesi’nin mevzuatı, bağımsız yargı tecrübeleri, insan hakları mücadelesi ve önemi, avukatlık mesleği ve sorunları, mesleki örgütlenme deneyimleri, tüm etnik, dini ve mezhebi grupların barış içerisinde bir arada yaşama deneyimleri hakkında bilgi ve görüş alış verişinde bulunuldu. (Kaynak Diyarbakır Barosu)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.