VİDEO - Diyarbakır iş insanları Erbil’de

VİDEO - Diyarbakır iş insanları Erbil’de
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası ile Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi başkan ve yönetim kurulu üyeleri Erbil’e çıkarma yaptı. DTSO ve OSB heyeti, önce Türkiye’nin Erbil Başkonsolosu, Erbil Ticaret Odası ve Erbil Valisini ziyaret etti.

Tigris Haber - Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Organize Sanayi Bölgesi başkan ve yönetim kurulu üyeleri, Erbil’de yarın başlayacak olan ‘Uluslararası Yapı İnşaat ve Belediye Ekipmanları’ Fuarı için yüze yakın iş insanı ile birlikte Erbil’e geldi.

fotolar-erbil-(5).jpg

Fuara, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, Organize Sanayi Başkanı Aziz Odabaşı, Ticaret Odası meclis başkanı Celalettin Birtane, OSB müteşebbis başkan vekili Sezai Toplaan’ın yanı sıra, DTSO ve OSB yönetim kurulu üyeleri ile birlikte çok sayıda firma temsilcisi katıldı.

fotolar-erbil-(40).jpg

Kaya ve Odabaşı başkanlığındaki heyet önce Türkiye’nin Erbil Başkonsolosu Hakan Karaçay’ı ziyaret etti.  Ardından Erbil Ticaret Odası Başkanı Dr. Celil Dara Hayat’ı ziyaret etti.  Buradaki görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan DTSO Başkanı Kaya, "Komşu ülkelerle ile yapacağımız ihracatı artırmadan başka ülkelere ihracatı artırma olanağımız yok." dedi.

Kaya, yarın açılacak 11. Erbil Uluslararası İnşaat Fuarı'nda Türk firmaların katılım sağlayacağı bilgisini vererek, fuarda Diyarbakır'daki firmaların yanı sıra kendilerinin de oda olarak organize sanayi bölgesiyle birlikte stand açacaklarını kaydetti.

21 Mart'ta başlayan Diyarbakır-Erbil uçak seferlerini de hatırlatan Kaya, uçuşların ticaret hacminde önemli bir ivme kazandıracağına inandığını ifade etti.

Heyet üyeleri son olarak Erbil Valisi Nevzat Hadi’yi makamında ziyaret etti.

 

Ziyaretler sırasında Kaya ve Odabaşı, çatışmalı ortam sonrası bölgenin imarı için ikili görüşmelerde bulundu. Bu çerçevede heyet üyeleri önemli görüşmelerde bulundu.

fotolar-erbil-(47).jpg

Öte yandan fuara, 30’un üzerinde yapı ve inşaat firmaları, özel hastaneler, turizm firma temsilcileri katıldı. Bu firmalar fuarda stant açarak kendi ürünlerine tanıtacak.

er.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.