'Diyarbakır mahkemelerinden bir beklentimiz kalmadı'

'Diyarbakır mahkemelerinden bir beklentimiz kalmadı'
Avukat Cihan Aydın, Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin tahliye başvurusunu "Dağa çıkabilirler" gerekçesiyle reddetmesi yönündeki kararla kentteki mahkemelerle adaletin tahsis edilemeyeceğinin ayyuka çıktığını belirterek, Diyarbakır 2. ve 3. Ağır Ceza M

DİYARBAKIR - Özel Yetkili Mahkemelerin (ÖYM) kaldırılması ve tutukluluk süresini 10 yıldan 5 yıla indiren yasanın yürürlüğe girmesinin ardından "KCK" ana dava kapsamında aralarında DEP Eski Milletvekili Hatip Dicle'nin de bulunduğu 92 Kürt siyasetçinin tahliyesine ilişkin geçen hafta dava avukatları Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne tahliye talebinde bulundu. Avukatların tahliye talebi başvurusundan 2 gün önce Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne aynı davadan yargılanan Hüseyin Yılmaz, Mehmet Nimet Sevim, Mazlum Tekdağ, Hasan Hüseyin Ebem ve Ercan Akyol içinde aynı mahkemeye tahliye talebinde bulunulmuş, ancak avukatların 92 Kürt siyasetçi için tahliye talebinde bulunduğu gün mahkeme heyeti, 5 "KCK" tutuklusu için "Örgütün dağ kadrosuna katılma şüpheleri bulunduğu" iddiası ile tahliye taleplerini reddetti. Bunun üzerine "KCK" ana dava avukatları mahkemeye yapmış oldukları tahliye taleplerini içeren dilekçenin iadesini istedi. Buna rağmen mahkeme heyeti, yapılan başvuruya ilişkin önceki gün kararını vererek, 92 Kürt siyasetçinin tahliye talebini "Silahlı örgüte üye olmak", "Devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak", "Örgüt yöneticisi olmak", "Örgüt adına suç işlemek" ve "Örgütün dağ kadrosuna katılma şüphesinin bulunması" gerekçesi ile reddetti. 


'Yabancısı olduğumuz bir karar değil'

Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararını değerlendiren Diyarbakır Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Cihan Aydın, mahkemenin vermiş olduğu karara yabancı olmadıklarını ifade ederek, "Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi bizim talebimizi geri almamıza rağmen 92 müvekkilimiz hakkında bir karar verdi. Bu kararda daha önce verilen kararın aynısı. Suç delil durumu, delilleri karartma şüphesi, dağa çıkma şüphesi bulunduğu gerekçesi ile müvekkillerimizin tutukluluk halinin devamına karar verdi. Bu bizim alışık olmadığımız bir mesele değil" dedi. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.