Diyarbakır Valisi muhtarlardan destek istedi: Trafolar çalınıyor

Diyarbakır Valisi muhtarlardan destek istedi: Trafolar çalınıyor
Muhtarlar Gününde konuşan Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Münir Karaloğlu, “Kentte bir miktar sorunumuz var. Elektrik tesisatları ve trafolar çalınıyor, su tesisatlarına zarar veriliyor, Telekom kabloları çalınıyor. Bunlar mahalle muhtarlarının görevi değil ama muhtarlar bunu mahallesi ile organize etmeli” dedi.

TİGRİS HABER - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı Muhtarlık İşleri Müdürlüğü, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle kutlama programı düzenledi. Koronavirüs tedbirleri kapsamında sınırlı sayıda katılımla düzenlenen program kapsamında muhtarlar Anıtpark’ta yer alan Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Çelenk sunma törenin ardından muhtarlar saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı’nı okudu. Muhtarlar törenin ardından Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Münir Karaloğlu’nu ziyaret etti.

Halka hizmet eden muhtarları kutluyorum

Muhtarları makamında ağırlayan Vali Karaloğlu, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın teşvikleri, tensipleri ve talimatları ile 19 Ekim Türkiye'de Muhtarlar Günü olarak kutlanmaya başlandı. Ben bugün salonumuzda bulunan siz değerli muhtarlarımızla 1046 muhtarımızın ve ülkemizin her coğrafyasında halka hizmet eden bütün muhtarlarımızın Muhtarlar Günü’nü tebrik ediyorum, kutluyorum” dedi.

Anız yangınları devam ediyor

Devlet yönetimlerinde vatandaşlarla devlet arasındaki ilk halkayı muhtarların oluşturduğunu belirten Karaloğlu, şunları söyledi: “Muhtarlarımız kendi mahallelerini ihtiyaçlarını hem kamu kurum ve kuruluşları nezdinde hem belediyeler nezdinde takip etmek onları sonuçlandırmak onların en önemli görevidir. Biz mahallelerimizdeki muhtarlarımızı devletin gören gözü, devletin işleyen eli, devletin söyleyen dili olarak görürüz. Biz mahallelerde kendi işlerimizi sizlerin üzerinden takip ederiz. Mahallelinin talebini de genel olarak sizin üzerinizden bize ulaşır. Onun için gerçekten mahalle muhtarlarımızın idare sistem içerisindeki fonksiyonu çok önemlidir. Elbette ki mahallenizin ihtiyaçlarını mahallenizin taleplerini takip etmek onları kamu kurum ve kuruluşları nezdinde sonuçlandırmak, belediyelere iletmek sizin göreviniz ama onun dışında tabii ki sizden beklentilerimiz de var. Her şeyden önce mahallelerdeki kamu hizmetlerinin korunması çok önemli. Diyarbakır'da bir miktar sorunumuz var maalesef. Kamu hizmetlerinin korunması vatandaşa hizmet olarak koymuş olduğumuz tesislerin korunmasında bir miktar sorunumuz var. Neyi kastediyorum elektrik tesisatları bazen çalınıyor, trafolar çalınıyor, su tesisatlarına zarar veriliyor, Telekom kabloları çalınıyor mahallelerde. Bunlar elbette ki sadece mahalle muhtarının görevi değil ama mahalle muhtarlarımız onu mahallesi ile organize etmeli. Mahallede hizmet veren okul binaları bazen zarar görüyor. Bunların korunması noktasında mahalle muhtarlarımızdan daha büyük hassasiyet bekliyoruz. Yine toprağın ve çevrenin korunması noktasında mahalle muhtarlarımızdan beklentimiz var. Maalesef hala Diyarbakır'da anız yangınları devam ediyor. Anızın yanması sadece tarladaki buğdayın, mısırın, pamuğun, atığının sapının yanması değil, topraktaki bütün canlıların bölgedeki bütün canlıların yanması demektir. Toprakta Yüce Yaratıcının toprağa zenginleşin diye yarattığı bütün mikro canlıların yanarak toprağım fakirleşmesi anlamına da geliyor. Anız yangınlarını bu sene epeyce azalttık ama tamamen Diyarbakır'ın da ülkenin de gündeminden o anız yangınlarını çıkarmamız lazım. Çevrenin korunması, mahallelerin temiz tutulması konularında da değerli muhtarlarımızdan beklentilerimiz var.”

Mahalleniz güvenliği değilse huzur yoktur

Gençlerin ülkenin geleceği olduğunu vurgulayan Karaloğlu, “Gençliğe sahip çıkmalıyız. Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan ve özellikle kötü niyetli insanların şerrinden korumak için mutlaka gençliğimize sahip çıkmalı, bu konuda hem kamu kurum ve kuruluşlarımız da hem belediyelerimiz de işbirliği yapmanızı bekliyoruz. Bugün insan için önemli ihtiyaçlardan bir tanesi neredeyse yeme-içme kadar bir tanesi de güvenliktir. Eğer mahalleniz güvenlikli bir mahalle değilse oturduğunuz mahallede huzur yoktur. Güvenli olmayan bir mahallede insan oturmak istemez. Onun için mahallelerimizde güvenliğin tesis edilmesi mahallenizin güvenli bir mahalle haline gelmesi için kolluk birimlerimiz ile işbirliğini sıklaştırmanızı istiyorum” diye konuştu.

Kurduğumuz birim emrinizde olacak

Kamu kurum ve kuruluşlarında muhtarlarla ilgili her türlü iletişim kanalının açık olduğunu vurgulayan Karaloğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımız İç İşleri Bakanlığımızın bünyesinde Muhtarlar Daire Başkanlığı kurdurdu. İller İdaresi bünyesinde sonra Büyükşehirlere talimatlar verildi. Şimdi her Büyükşehir Belediyesinde isimleri farklı olsa da sizlerin problemlerini yakından takip eden birimlerimiz var. Diyarbakır Büyükşehir Belediyemiz de bizim daire başkanlığımızın ismi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı. Daire Başkanı Nihat Bey de burada. Nihat Bey'in telefonu her biriniz de olacak. 24 saat Nihat Bey'e ulaşabileceksiniz. Her türlü talebiniz, ihtiyacınız noktasında o sizin emrinizde olacak. Arkadaşlar siz bizim nezdimizde mahallenin temsilcisi, mahallenin gözünde de bizim temsilcimiz olarak görüyoruz. Bu duygularla tekrar 19 Ekim Muhtarlar Gününüzü tebrik ediyorum. İnşallah Diyarbakırımız daha yaşanılabilir daha mahmur daha huzurlu bir kent olsun diye elbirliğiyle muhtarlarımızla çalışmaya devam edeceğiz” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.