Diyarbakır Valisinin ilk icraatı ayrıştırıcı oldu!

Diyarbakır Valisinin ilk icraatı ayrıştırıcı oldu!
Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nin (GGC) ödül törenine Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su’nun tavrı damga vurdu. HDP’lilerin tören alanında olduğunu korumalarından öğrenen Vali Su, cemiyetin bahçe kapısından geri döndü, törene katılmadı.


TİGRİS HABER - GGC’nin geleneksel olarak her yıl düzenlediği ödül töreni bu yılda yapıldı. GGC’nin bahçesinde yapılan törene, HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun, Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci, Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Arif Karaman, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil, OSB Başkanı Mustafa Fidan’ın yanı sıra çok sayıda gazeteci katıldı.
cemiyet-toren-manset.jpg

Vali Su’nun tavrı damga vurdu

Törene, Diyarbakır’a bir süre önce atanan Vali ve Kayyum Ali İhsan Su’nun tavrı damga vurdu. Tören başlamadan çevre kontrolü için cemiyet bahçesine gelen korumaların “HDP’lilerin törende olduğunu” anons etmesi üzerine, Su, cemiyetin kapısından dönerek, törene katılmadı. Vali Su’nun törene katılmaması nedeniyle, dereceye giren gazetecilere ödül takdimi yapacak kişilerin sıralamasında da sıkıntı yaşandı.

‘Anılarımız toplumsal yaralarla dolu’

Son yıllarda Kürtçe haber dalının eklenmesi ile, törenin sunumu Türkçe-Kürtçe yapılmasına rağmen, bu yıl ki programda Kürtçenin yer almaması dikkat çekti. Törende konuşan GGC Başkanı Mehmet Mücahit Ceylan, gazetecilerin yaşadığı sıkıntılara dikkat çekti. “Bu coğrafyada gazetecilik yapmak her zaman zordu” diyen Ceylan şunları söyledi: “Anılarımız maalesef ölüm, çatışma ve toplumsal yaralarla dolu. Tüm bunlara komşu ülkelerdeki savaşları da eklediğimizde bu bölgede gazetecilik yapanların belleği acı hatıralarla kuşatılmış durumda. Son 6 yıldır bölgemizde çatışma ve ölüm haberleri yerine yatırım, turizm, kültür ve sanat, festival ağırlıklı haberler yazmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bunun özellikle biz gazeteciler için ne kadar önemli olduğunu anlatmak isterim. Çünkü biz kendimizi ancak huzur ve güvenin oluştuğu bir ortamda iyileştirebiliriz.”

Karaca: Gazeteciler 2 bin 500 liraya çalıştırılıyor

Daha sonra konuşan Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Yılmaz Karaca, federasyon olarak çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Karaca, "Gerek iktidar gerekse muhalefet partileri ve diğer partilerin yetkilileriyle çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. Bir an önce Anadolu basınının sorunlarının çözümü noktasında destek istiyoruz. Gazete, televizyon, internet sitesi ve radyo sahiplerinin sorunları çok fazla. En büyük sorun medya çalışanlarının. Anadolu'da asgari ücret alan medya mensubu maalesef çok az. Gazetecilerin maalesef 2 bin ile 2 bin 500 liraya çalıştırılmasına devam ediliyor." ifadelerini kullandı.

odul-tigris.jpeg
Yılmaz Tarancı’ya ödül

Konuşmalardan sonra dereceye giren gazetecilere ödülleri takdim edildi. Koronavirüs nedeniyle yaşamını yitiren Gazeteci Yılmaz Tarancı ile kanser nedeniyle yaşamını yitiren NTV haber spikeri Özlem Sarıkaya Yurt’a GGC'nin "Vefa Ödülü" verildi. Yılmaz Tarancı’nın ödülünü annesi Fatma Tarancı aldı. Tarancı, oğlunun ödüle layık görülmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Yılmaz kadınlara saygılıydı, çocukları seviyordu, içi sevgi doluydu. Yılmaz herkesi çok seviyordu. Bu ödülü verdiğiniz için hepinize teşekkür ederim. Hakkınızı helal edin” dedi.

fueh8rcwiaan9yg.jpg
Tigris Haber’e ödül

Tigris Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlyas Akengin’e “En İyi Çıkış Yapan Yerel Gazete” ödülünü GGC Başkanı Mehmet Mücahit Ceylan verdi. Program, müzik dinletisinin ardından sona erdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum