Diyarbakır ve Kars’ta 50 kişi gözaltına alındı

Diyarbakır ve Kars’ta 50 kişi gözaltına alındı
Yüksekova olaylarını protesto eylemlerinde, Diyarbakır ve Kars’ta gözaltına alınanların sayısı 50’ye yükseldi.

Hakkari'nin Yüksekova (Gever) ilçesinde polis tarafından 2 yurttaşın polis tarafından vurularak katledilmesi ve bir yurttaşında başından vurularak ağır yaralanmasını Kars'ta protesto eden kitleye, polis tarafından yapılan müdahale ve sonrasında aralarında sivil toplum örgütü temsilcilerinin de olduğu 28 kişi gözaltına alınmıştı. Olayın ardından kent merkezinde GBT'ye tabi tutulan yurttaşlardan 7'siz daha gözaltına alındı. Bu sayı ile birlikte gözaltı sayısının 35'e çıktığı öğrenildi. Gözaltına alınanların yurttaşların emniyette ifade verme işlemleri devam ederken, polis ablukasına alınan kentte adeta olağanüstü hal ilan edilmiş durumda. Kent merkezinin birçok noktasında ve kentin giriş-çıkışlarında polis tarafından arama noktaları kuruldu. Şehir merkezinde polislerce sık sık GBT kontrolleri yapılarak protesto eylemine katıldıkları tespit edilenler gözaltına alınıyor. 

Gözaltına alınan ve emniyette tutulanlardan 16 kişinin isimleri şöyle: "Güven Çelik, Ahmet Adıgüzel, Hayati Mehmetoğlu, Berzan Ataç, Adil Bozkurt, Abdullah Arslan, Hüseyin Geylani, İbrahim Dursunoğlu, İbrahim Kaya, Özer İnce, İbrahim Kaya, Mazlum Özen, Emrah İşler, Bahtiyar Yurtsever, Hancan Sevinç, Ozan Orhan." Gözaltına alınanların emniyetteki işlemlerin ardından savcılığa sevk edileceği belirtildi. 
Diyarbakır'da 15 kişi emniyette tutuluyor
Diyarbakır'da ise, Yüksekova'daki olayı dün protesto eden yurttaşlara yönelik gerçekleşen polis müdahalesi sırasında gözaltına alınan 15 kişi, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nde tutuluyor. 15 kişinin yapılan sağlık kontrollerinin ardından avukatları ile görüştürüldüğü belirtildi. 
'Polis hastanedeki genci de gözaltına aldı' 
Yapılan polis müdahalesi ardından gazdan etkilenerek yerde baygın bir şekilde yatan ve polisler tarafından yaka paça alınarak ambulansa götürülen gencin de götürüldüğü hastaneden sonra gözaltına alındığı kaydedildi. 

Dersim'deki 7 gözaltı Malatya Adliyesi'ne sevk edildi

Dersim'in Ovacık (Pulur) ilçesinde geçtiğimiz Cuma günü yapılan ev baskınlarında gözaltına alınarak İl Jandarma Komutanlığı'na getirilen 7 kişi, işlemlerin ardından Malatya Adliyesi'ne sevk edildi. Aralarında BDP çalışanlarının da olduğu 7 kişinin "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla gözaltına alındığı öğrenilirken, gözaltına alınanlara ifade sırasında 19 Eylül 2012 tarihinde öldürülen Ovacık Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun olayına ilişkin de soru sorulduğu belirtildi. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.