Diyarbakır’da 7 katlı bina boşaltıldı

Diyarbakır’da 7 katlı bina boşaltıldı
Diyarbakır'da bir bina, kolonların patlaması sonucu çökme tehlikesi ile karşı karşıya kaldı.Oluşan tehlike nedeniyle 7 katlı binada bulunan 28 daire boşaltıldı 250-300 civarında insanın yaşadığı binanın çevresine güvenlik şeridi çekildi

Haber/Foto: Gencer ARPACI

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde 2000 yılında tamamlanan, 7 katlı Çağdaş-1 Apartmanı’nın balkon kolonları patladı. Bina sakinlerinin yetkilere haber vermesi  üzerine çevrede önlem alan ilgililer binada bulunan 28 daireyi tamamen boşalttırdı. Yaklaşık 300 kişinin yaşadığı bina boşaltılırken çökme tehlikesi bulunan binaya kimseler yaklaştırılmadı.

 Belediye yetkililerinde edinilen bilgiye göre, Binada hazır süs kolonları kullanıldığı ve bağlantılar iyi yapılmadığı için binanın balkonlarında hasar meydana geldiği kaydedildi.

Kayapınar Belediyesi İmar Müdürlüğüne bağlı teknik elemanlar, İnşaat Mühendisleri Odası, İmar Şehircilik Müdürlüğü ve Dicle üniversite mühendislik fakültesindeki uzmanlar tarafından inceleme yapıldıktan sonra, bina sakinlerinin binayı boşaltmaları istendi. Balkonlardan alınan numunelerin  üniversite laboratuarından çıkacak test sonuçları incelenmeden binaya kimsenin girmesine izin verilmeyeceğini ifade eden yetkililer,  herhangi olumsuz bir durumun yaşanmaması için, belediye tarafından balkonların çevresine demir profillerle geçici bir güçlendirme yapılmakta olduğunu ifade etti.

Belediye tarafından mühürleneceği belirtilen binanın çevresine  polis ve zabıta ekipleri tarafından emniyet şeridi çekilirken binanın bulunduğu sokak da  trafiğe kapatıldı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.