Diyarbakır’da gözaltındaki öğretmene ‘emzirme’ izni

Diyarbakır’da gözaltındaki öğretmene ‘emzirme’ izni
Diyarbakır’da ‘terör soruşturması’ kapsamında gözaltına alınan 26 Eğitim Sen üyesinin ifade işlemleri sürerken, 3 öğretmen bugün serbest bırakıldı.

TİGRİS HABER- Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında, dün evlerine düzenlenen baskınlarda gözaltına alınan Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) üyesi 26 öğretmenden ifadesi alınan 3 kişi, gece saatlerinde serbest bırakıldı. Serbest bırakılan 5 aylık bebeği olan Hacer Alp, Ruken Çelik ve Pınar Çetin’e, ifade işlemleri sırasında Ankara Gar katliamı anması başta olmak üzere sendikanın organize ettiği eylem ve etkinliklere neden katıldıkların sorulduğu belirtildi.

Bebeğini emzirip Emniyete döndü

Gözaltına alınan ve 8 aylık bebeği olan Zeynep Alak ise dün gece bebeğini emzirmek üzere polis tarafından evine götürüldü. Burada bebeğini emziren Alak, daha sonra tekrar Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

 23 kişinin ifade işlemleri sürüyor

Gözaltına tutulan Şenay Koç, Zeynep Alak, Kasım Aydın, Hamdin Öztekin, Yıldırım Arslan, Abbas Şahin, Saliha Zorlu, Tahir Çetin, Recep Şimşek, Mehmet Baydemir, Mehmet Emin Üzel, Halis Kızılırmak, Fatih Mutlu, Ezgi Çelik, Nuri Aras, Savaş Saymaz, Mehmet Arda, Remzi Mehmetoğlu, Murat Derince, Devrim Durucan, Fatih Mutlu’nun aralarında bulunduğu 23 kişinin ifadesi alındıktan sonra adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.