Diyarbakır’da kadın başkanı kimler hazmedemiyor?

Diyarbakır’da kadın başkanı kimler hazmedemiyor?
CHP’nin Diyarbakır’daki ilk kadın başkanı Gönül Özel’in görevden alınması için bir grup partili, ‘Diyarbakır kadın başkanı kaldıramaz’ gerekçesiyle Olağanüstü kongreye için imza toplamaya başladı.

TİGRİS HABER- Diyarbakır’da başarılı çalışmalarıyla halkın takdirini kazanan CHP İl Başkanı Gönül Özel’in icraatları parti içinde rahatsızlığa neden oldu. Edinilen bilgilere göre, Özel’in görevden alınması için mevcut yönetimde olan bir grup partili, Olağanüstü Kongre için imza toplamaya başladı. Diyarbakır merkez ve İlçeleri’ndeki delegelerden imza isteyen bazı partililer, delegelerden destek istedi. Bazı delegeler destek verirken, bazı delegelerde buna karşı çıktı.

Genel merkezin her türlü kararına saygı duyarız

Parti içinde krize neden olan imza girişimine ilişkin gazetemize açıklamalarda bulunan CHP Diyarbakır İl Başkanı Gönül Özel, “Parti içindeki bazı yöneticilerin Olağanüstü Kongreye gitmek için imza topladıklarını bende duydum. Göreve geldiğim günden bu yana halkıma ve partime en ufak bir yanlışım olmadı, bundan sonra da olmaz. Benim ve bazı arkadaşlarımızın göreve gelmesindeki amaç kentte ve bölgede partimize değer katmak. Ne yazık ki başarılı çalışmalarımız birilerini rahatsız etti. Bu konuda söylenecek fazla bir şey yok. Genel Merkezimiz neye karar verirse saygı duyarız” dedi.

gonul-ozel2.jpg

Birilerinin rantını engelledik

Cinsiyetçi yaklaşım üzerinden delegelerden oy toplandığını söyleyen Özel, “İmza toplayanlar, ‘kadın başkan olmaz’. ‘Diyarbakır kadın başkanı kaldıramaz’ gibi cinsiyetçi söylemlerle imza toplamaya çalışıyorlar. Delegelerden özgür iradeleri ile değil, baskı ile ikna etmeye çalışıyorlar. ‘İmza vermezseniz sizi görevden alacak’ gibi ifadeler kullanıyorlar. Bunların hiçbiri gerçek değil. Biz burada birilerinin rantını engelledik. Genel merkezimiz kimin geçmişte ve şimdi ne yaptığını ve bundan sonra ne yapacağını gayet iyi biliyor. Beni suçlayacakları hiçbir şey yok. Çok şükür ne bir yolsuzluğum, ne de partimi zora sokacak bir girişimim var. Benim ve bazı arkadaşlarımın tek gayesi maddi ve manevi olarak zor durumda olan bu halkımıza hizmet etmek. Bunlar partimizin halka inmesini ve güçlü olmasını istemiyor. ‘Hep benim olsun, küçük olsun’ mantığı ile hareket ettikleri için böylesi yollara başvuruyorlar. Dediğim gibi takdir genel merkezimizindir” ifadelerini kullandı.

Son kararı genel merkez verecek

Bu arada 120 delegeden 75’nin imza vermesi durumunda olağanüstü kongre için çoğunluk sağlanmış olacak. Oy toplayan yöneticiler imzaları genel merkeze gönderecek, son kararı durumu değerlendirecek olan genel merkez verecek.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.