VİDEO - Diyarbakır’da Mücevher fuarı kapılarını açtı

VİDEO - Diyarbakır’da Mücevher fuarı kapılarını açtı
Diyarbakır’da 300 milyon değerindeki 1 ton altın ve mücevher ürün yurt içi ve dışından gelen katılımcıların beğenisine sunuldu. Bölgeye özgü yapılan ve fiyatı 200 bin TL olan kolye büyük ilgi gördü. Gazetemize konuşan firma temsilcileri, piyasadaki belirsizliğe dikkat çekerken, fuara katılan vatandaşlar ise altından çok mankenlerle ilgilendi.

Tigris Haber - Diyarbakır’da bu yıl, üçüncüsü düzenlenen Mezopotamya Mücevher Fuarı kapılarını açtı. Başta bölge firmaları olmak üzere İstanbul ve diğer illerden de 37 firmanın katıldığı fuarda 1 tonun üzerinde altın sergilendi.

img_5113.jpg

Sereks Fuarcılık tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Mezopotamya Mücevher Fuarı açıldı. Tüyap Diyarbakır Fuar Merkezi’nde düzenlenen fuarda, kuyumculuk, mücevher ve saat alanında üretici, toptancı ve ihracatçı 37 firma, çevre illerle birlikte komşu ülkelerden gelen ziyaretçilerle buluştu. Fuarda, 1 tonun üzerinde altın sergilendi.

Fuar kent ekonomisine katkı sağlar

Fuarın açılışı dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya “Diyarbakır'ın gelişen ekonomisinde, geleceğe doğru güvenle büyümesinde fuarın anlamlı katkı sağlayacağına içtenlikle inandığını” söyledi. Her yıl artan coşkuyla daha nice fuarlarda buluşacaklarının altını çizdi.

mezopotamya1.jpeg

Rekabete bir adım öne geçme imkanı

“Mezopotamya Mücevher Fuarı’nın geçen iki yılda beklediğimiz başarıya ulaşmasından ve yoğun ilgiden dolayı bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirmenin gururu içerisindeyiz” diye sözlerine başlayan Sereks Fuarcılık firma ortağı Faruk Aşık, “Tüm sektörün ve bölgenin en büyük firmalarının yanı sıra komşu ülkelerden de en büyük sektör temsilcileri bir araya geldiği bu fuarda tüm katılımcı ve ziyaretçiler, sektördeki yenilik ve gelişmeleri yakından takip edecekler, yeni pazarlarda kendilerini tanıtarak rekabette bir adım öne geçme imkanı bulacaklardır. Amacımız, bu fuarı, uluslararası bir ticaret platformu haline getirmek ve bu alanda zirveye taşımak" dedi.

Üreticilerin buluşma noktası

Mezopotamya Mücevher Fuarı’nın Türkiye'nin dört bir yanından ve çevre ülkelerden kuyumcuların ürünlerini sergilemeye ve alım yapmaya geleceğini belirten Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası Başkanı Yunus Öner  ise, bu fuarın sektör ve bölge için büyük bir açılım olduğunun altını çizerek “Mezopotamya Mücevher Fuarı, başta çevre iller ile Irak, Suriye ve İran’dan gelecek ziyaretçiler ve üreticiler için bir buluşma noktasıdır” dedi.

Fiyatların düşük olması daha iyi

Açılışın arından firma yetkilileri Tigris Haber’e konuştu. Kahramanmaraş’tan gelerek stant açan Hamza Karataş, “Diyarbakır’a katkı sağlamak amacıyla fuara Maraş’tan katılıyoruz. Daha çok ürünlerle daha çok insanlarla tanışmaya geldik. Bugün fuarın ilk günü ve yeni yerleştik. İnşallah fuar etkinliği boyunca katılım artar. Geçen seneye oranla fiyatlarımız yüksek. Bu yüzden insanların altın alım gücünü ve isteğini düşürüyor. Kampanya yapamıyoruz çünkü altın fiyatları yükselip düşüyor. Fiyatın yükselip düşmesi bizim işlerimize yansıyor. Müşteriler daha fiyatlar düşecek düşüncesiyle bekliyorlar. Her zaman yükselmesi bizim için iyi olmuyor. Ne kadar altının fiyatı ucuz olursa bizim için daha iyi. Çünkü bir sirkülasyon ve alışveriş oluyor. Alım gücü düştü ama piyasanın bozukluğuna rağmen yine de çok şükür güzel iş yapıyoruz” dedi.

Piyasadaki belirsizlik sektörü etkiledi

İstanbul’dan gelen Akın Bozkurt’da, “Yöresel bir fuar olduğu için çok büyük bir katılım beklemiyoruz. Yöresel fuarlara göre yine iyi bir katılım var. Bizim bu taraflar da bu bölgede müşterimiz çok. Uzun yılardır bu taraflara hitap ettiğimiz için müşterilerimizi burada ağırlıyoruz. Fiyatlarımız uygun müşteriye hitap edecek şekilde vatandaşa en uygun şekilde ürünlerimiz ulaştırıyoruz. Türkiye de olan seçimden dolayı ve belirsizlikten insanların alımlarını etkiledi. Seçim ülkemizi ve bizi çok etkiliyor. Bu yüzden işlerimiz inişli çıkışlı oluyor. Takılarımız Cemcem Kuyumculuk olarak kendimiz üretiyoruz. Modellerimizin hepsi bize ait ve özel tasarlanmış” dedi.

img_5120.jpg

Gram altın alınıyor

Şanlıurfa’dan katılan Mehmet Kılıç ise, “Kuyumculuk firması olarak katılıyoruz. Beklentimiz yüksek çünkü aylarca yoğun bir çabanın içersindeyiz. Bir yoğunluk bekliyoruz özelliklede hafta sonundan. Fiyatlarımızda geçen yıla göre biraz artış var. Fiyat artışları işimizi tam kırmasa da bir sekteye uğrattı. Alım Gücü düştü önceden bir çeyrek alıyorken şimdi gram altın alınıyor” şeklinde konuştu.

19 Nisan 2019 tarihinde başlayacak Mezopotamya Mücevher Fuarı, 21 Nisan 2019 tarihine kadar Tüyap Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi’nde ziyaret edilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.