Diyarbakır'da sokağa çıkma yasağı sona erdi

Diyarbakır'da sokağa çıkma yasağı sona erdi
Diyarbakır'ın Lice ve Hani ilçeleri kırsalında 4 köy ve 5 mezrada ilan edilen sokağa çıkma yasağı sona erdi.

 

Valilikten yapılan açıklamada, Lice ve Hani ilçeleri sınırları içerisindeki dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen terör örgütü PKK mensuplarının ve işbirlikçilerinin etkisiz hale getirilmesi, bölgede teröristlerce kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanları, uçaksavar mevziilerinin tahrip edilmesi ve malzemelerinin ele geçirilmesi amacıyla operasyon düzenlendiği anımsatıldı.

Açıklamada, operasyon icra edilen bölgelerde halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması ve sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla İl İdaresi Kanununun ilgili maddeleri gereğince Lice ilçesine bağlı Duruköy, Darlan köyleri ile Dahlık, Alikahya, Hacımusabey, Kutlamış mezraları ve Hani ilçesine bağlı Serenköy, Uzunköy köyleri ile Gürbulak mezrasında 2 Ağustos Perşembe günü saat 23.55'ten itibaren duyurulan sokağa çıkma yasağının saat 17.00 itibariyle kaldırıldığı bildirildi.

Açıklamada, vatandaşlara can ve mal güvenliklerinin sağlanması için uygulanan yasağa riayet ettikleri için teşekkür edildi. (AA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.