Diyarbakır’da tepki çeken operasyon!

Diyarbakır’da tepki çeken operasyon!
Diyarbakır’da hak ve adalet anlayışı ile bilenen hukukçu Nesip Yıldırım’ın ‘FETÖ’ kapsamında gözaltına alınması kentte tepkiye neden oldu.

TİGRİS HABER- Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile dün sabah avukatlara yönelik bir polis operasyon gerçekleştirdi.  “FETÖ” kapsamında yapılan operasyonda 5 avukatın adresine polis baskın yaptı. Gözaltına alınan avukatlar arasında İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (Mazlum Der) eski Şube Başkanı Nesip Yıldırım’da bulunuyor.

İnsan hakları savunucusu Nesip Yıldırım’ın “FETÖ” kapsamında gözaltına alınması Diyarbakır’daki STK’ların tepkisine neden oldu. Açıklama yapan STK’lar, Yıldırım’ın serbest bırakılması çağrısı yaptı.

Kabul edilemez

Sosyal medya hesabından açıklama yapan İHVAN DER Diyarbakır Şubesi, “Mazlum Der Diyarbakır Şubesi Başkan yardımcısı Av. Nesip Yıldırım bu sabah ekiplerce gözaltına alınmıştır. Bölgede tanınan ve İslami hassasiyetine şahitlik ettiğimiz böyle kıymetli bir şahsiyetin şafak operasyonlarını andırır şekilde gözaltına alınması, Fetö örgütü ile isimlendirilmesi kabul edilemez bir durumdur. Yetkili erkan tarafından Nesip Bey'in mahkemece derhal serbest bırakması adaletin bir gereği olacaktır.”

Baro Başkanı Eren: Serbest bırakılmalarını talep ediyoruz

Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren ise, “Sabah erken saatlerde üçü kadın dört meslektaşımız Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında evlerinden gözaltına alınmışlardır. Covid testi pozitif çıkan bir meslektaşımız serbest bırakılmış, bir meslektaşımızda rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırılmıştır. Diyarbakır Barosu olarak, meslektaşlarımızla dayanışma içinde olup soruşturma sürecini takip ediyor, bir an önce serbest bırakılmalarını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Derhal serbest bırakılmalı

ÖZGÜR-DER Diyarbakır Şubesi ise, “İnsan Hakları savunucusu ve Mazlum-Der ile müsemma Av. Nesip Yıldırım soyut ve temelsiz iddialarla gözaltına alınmıştır. Bu hukuksuzluğun son bulmasını ve Nesip Bey'in derhal serbest bırakılmasını bekliyoruz” denildi.

Keyfi bir muamele

HAK İnisiyatifi’de, “İnsan hakları savunucusu Av. Nesip Yıldırım’ın sabah 06.40 ta polis operasyonu ile gözaltına alınması kabul edilemez bir durum olup, kişi özgürlüğü ve güvenliği hakkının ihlalidir, keyfi muameledir. Acilen serbest bırakılmalıdır” ifadelerine yer verdi.

Mazlum-Der: Hukuken ve vicdanen kabul edilemez

Mazlumder Diyarbakır Şubesi ise şu paylaşımı yaptı, “Eski Başkanlarımızdan ve önceki dönem Genel Başkan yardımcımız Av. Nesip Yıldırım ve Diyarbakır Barosu üyesi üç kadın avukat bugün (11.02.2022) sabah saat 6.40 sıralarında evlerinde yapılan aramadan sonra gözaltına alınmıştır. Diyarbakır ilinde avukatlık yapan, uzun zamandır İnsan Hakları Mücadelesi içinde olan, sivil toplum üyeleri tarafından tanınan Av. Nesip YıIdırım’ın sabah saatlerinde gözaltına alınması kabul edilemez bir durumdur. Adresleri bilinen ve çağrıldıklarında gidip ifade verebilecek kişilerin adeta sabah baskınları ile gözaltına alınması ve bu türden bir muameleye maruz bırakılması hukuken ve vicdanen kabul edilemez durumdur. Av.Nesip Yıldırım’ın ve gözaltında tutulan diğer kadın avukat arkadaşlarımızın bir an önce ifadelerinin alınıp işlemlerinin tamamlanarak serbest bırakılmasını beklemekteyiz. Sonra ki süreç için dosyanın takipçisi olmaya devam edeceğimizi kamuoyuna duyururuz” denildi.

Gözaltına alınan avukatlar

Gözaltına alınan avukatların isimleri şunlar, Nesip Yıldırım, Zehra Turhan, Birsen Erdönmez, Aysel Lale Babayiğit bulunuyor. Avukat Seval Paksoy’un ise arandığı öğrenildi.

Öte yandan, gözaltındaki avukatların Emniyetteki ifadelerinin bittiği gün içerisinde savcılığa çıkarılacakları kaydedildi.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum