VİDEO - Diyarbakır'daki Hz. Süleyman Cami ve türbesi 3 ay sonra ziyarete açıldı

VİDEO - Diyarbakır'daki Hz. Süleyman Cami ve türbesi 3 ay sonra ziyarete açıldı
Koronavirüs tedbirleri kapsamında yaklaşık 3 ay kapalı kalan Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki, Hz. Süleyman Camisi ve Türbesi ziyarete açıldı.

Ali Abbas Yılmaz - Özel

TİGRİS HABER - Hz. Süleyman’ı ziyarete gelen vatandaşlar maske takarak Saraykapı’dan giriş yaparken, ziyaret esnasında da maskeleriyle dua etti. Sabah saatlerinde pek fazla bir ziyaretçi yoğunluğu yaşanmazken, öğle saatlerine doğru ziyaretçiler peyder pey gelmeye başladı.

Saraykapı girişinde maske kontrolü yapılırken, maskesiz olan vatandaşlar içeri alınmadı. Maskesi olmayan vatandaşlar ise girişte maske verilmesi gerektiğini dile getirdi.

 

Hz. Süleyman’a gelerek dua eden vatandaşlar bir yandan da devletten destek talebinde bulundu. Annesi yatalak olan vatandaşlardan Mehmet Garip Kozan, yetkililere seslenerek, “3 aydır evdeyiz, annem yatalak olduğu için çalışamıyorum. Sadece kendim için değil tüm halk için diyorum, maddi durum olmadığı için geçim zorluğu var. Devlet tarafından bir destek, yardım istiyoruz. Önce Allah diyoruz sonra da devlete sığınıyoruz” ifadelerini kullandı.

Diyarbakır’ın tarihi Sur ilçesi İç Kale’de bulunan Hz. Süleyman Camii ve türbesi dün ziyarete açıldı.

Dün sabah saatlerinde ziyarete açılan Hz. Süleyman’a vatandaşlar gelmeye başladı. Saraykapı’da güvenlik noktasında maske kontrolü yapılırken, maskesiz vatandaşların girişine ise izin verilmiyor.

‘Diyarbakır’a gelmişken bir Hz. Süleyman’ı da ziyaret edelim dedik’

hz-(1)-001.png

Adana’dan Diyarbakır’a akraba ziyaretine gelen vatandaşlardan Şeyhmus Bulut, sabah saatlerinde Hz. Süleyman’ı ziyarete etti. Hz. Süleyman’ın bugün açıldığından haberi olmadığını ve tesadüfen geldiğini belirten Bulut, şunları söyledi: “Evde kalmaktan sıkıldık, memleket ziyaretine geldik. Buranın bugün açıldığını da bilmiyordum, tesadüfen geldim. Geldim bir tavaf ettim. Bakıyorum çevreye daha insanlar yok, demek ki, evde aklamayı tercih ediyorlar. Biz de evdeydik ama bugün çıkalım dedik, biraz hava değişimi olsun. Adana’dan geldim, burada köylülerimiz var akrabalarımız var. Annem, babam rahmetlidir onları ziyarete geldim. Diyarbakır’a gelmişken bir Hz. Süleyman’ı da ziyaret edelim dedik.”

icerik-001.jpeg

Maskesi olmayana maske verilsin

Bir zamanlar Suriçi’nde oturduğunu ve evinin yıkıldığını ifade eden Mehmet Çelik, Hz. Süleyman’ı ziyarete geldiğini ancak maskesi olmadığı için girişine izin verilmediğini belirtirken, maskesini temin ettikten sonra İç Kale’ye giriş yaptığını söyledi. Maskesi olmayan vatandaşlar için giriş kapısında maske verilmesi gerektiğini ifade eden Çelik, ziyarete ilişkin olarak şöyle konuştu:  “Ben şahsen Suriçi’nde oturuyordum. Şuan Hz. Süleyman açıldı ve her vatandaş gibi biz de buraya geliyoruz, Fatiha okuyoruz. Güzel insanlarımız geliyor oturuyor, kendine konuşuyor. Sıkıntımızdan bir hava alalım dedik. Biz de mutluyuz, onlar da mutlu.”

hz.-suleyman-dua1-001.png

‘Önce Allah diyoruz sonra da devlete sığınıyoruz’

90 yaşındaki yatalak annesi için Hz. Süleyman’a dua etmeye geldiğini söyleyen Mehmet Garip Kozan, devlet yetkililerine seslenerek yardım talebinde bulundu. Kozan, şunları söyledi: “3 aydır Hz. Süleyman’ı ziyaret edemiyorduk. Bugün açıldığı için ziyarete geldik. Annem için dua etmeye geldim. Annem yatalaktır ve maddi durumumuz olmadığı için hem ziyaret hem ticaret diye geldim. İnşallah Ümmeti Muhammed’in tüm duaları kabul olur. 3 aydır evdeyiz, annem yatalak olduğu için çalışamıyorum. Sadece kendim için değil tüm halk için diyorum, maddi durum olmadığı için geçim zorluğu var. Devlet tarafından bir destek, yardım istiyoruz. Önce Allah diyoruz sonra da devlete sığınıyoruz. Devlet hem annem için hem tüm ümmeti Muhammed için bir destekte bulunursa. Annem yatalak hasta ve bakıcı için heyete girmek istiyorum. Annemin yüzde 80 heyet raporu var ama bakıcı çıkmadı. Pandemi sürecinde heyet olmadığı için yeniden heyet raporu alamadık. Annemin yaşı 90’ın üzerindedir, maddi durumum olmadığı için bakamıyorum. Raporları var annemin Başhekime kadar çıktık ama bir netice alamadık. 3 tane çocuğum var maddi durumum olmadığı için devlete sığındık. Devletin bize bir kapı açması lazım. Bir Allaha bir de devlete sığındık. Başka da ne yapmamız lazım bilmiyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.