Diyarbakır’dan Malazgirt’e 3 bin kişi mi taşınacak?

Diyarbakır’dan Malazgirt’e 3 bin kişi mi taşınacak?
Gazetemizin köşe yazarı Naci Sapan, Diyarbakır’ın 17 ilçesinden 14’ünün Malazgirt’e 3 bin kişiyi taşımak için harekete geçtiğini yazdı.

TİGRİS HABER - Sapan, “Bostan bekçisiz diye dalmışlar içine. Yerli partnerler de bostanın içini iyi tanıyor, birlikte halay çekiyorlar. Sanıyorlar ki kimse onları görmüyor. Bostanın sahipleri var, talanı not ediyor” dedi.

Köşe yazarımızı Naci Sapan, bugünkü köşesinde 26 Ağustos’ta yapılacak Malazgirt Meydan Muharebesinin 951’inci yıldönümü kutlamalarında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin üstlendiği rolü kamuoyunun dikkatine sundu, yapacakları harcamaları yazdı.

Sapan, Diyarbakır’dan 3 bin kişinin Malazgirt’e taşınması için belediyelerin kolları sıvadığını ifade etti.

İşte Sapan’ın bugünkü yazısı:
Malazgirt Meydan Muharebesi, 26 Ağustos 1071 tarihinde Büyük Selçuklu Devleti hükümdarı Alp Arslan ile Bizans İmparatoru arasında gerçekleşen muharebedir. Alp Arslan’ın kesin zaferi ile sonuçlanmış, Türklere Anadolu’nun kapılarını açan o günün 951’inci yıldönümü Cuma günü kutlanacak.

Sayın cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile gerçekleşecek olan kutlamalar için büyük hazırlık yapılıyor. Sarayın himayesinde, okçular vakfının organizasyonunda gerçekleşecek olan kutlamalara davet var. AK Partinin Doğu ve Güneydoğu teşkilatları da yoğun çaba içinde, çünkü kalabalık toplamak gibi bir zorunluluk hâsıl olmuş vaziyette.

Malum, vatandaşın kuyusuna düştüğü ekonomik yangının içinden çıkıp Malazgirt meydan muharebesinin 951’inci yılını kutlamak gibi bir heyecanı yaşamak için mecali yok yurttaşın.

Zaten bir yoğunluk olacağını da sanmıyorum, olsaydı kayyum organizasyonuna gerek duyulmazdı.
Zaten bütün meselede bu durumun bilinmesinde kilitli olduğu için Anadolu’nun kapılarını 951 yıl sonra zorlamak için kalabalığa ihtiyaç var, ancak canı gönülden bir katılım olmayacağı için Belediye bütçelerine ve desteğine ihtiyaç var.
Kayyumların inek, koyun misali sağdığı Belediyelerin organizasyonu ile yaratılacak bir kalabalığın nasıl sağlanacağı ile ilgili hummalı toplantılar yapılıyor. Bizi de meselenin bu tarafı ilgilendiriyor. Yoksa Anadolu’nun kapısının Türklere sonsuza kadar açılmasını sağlayan Malazgirt Meydan muharebesinin 951’inci yıldönümü kutlamaları ile ilgili bir sorunumuz yok.
*
Kayyum Belediyeleri görev başında, il teşkilatlarıyla birlikte hummalı çalışma gerçekleştiriyorlar. Bölgedeki diğer belediyelerin neler yaptığı ile ilgili sonuçları Malazgirt meydanında göreceğiz. Diyarbakır’ın ne yapacağını şimdiden Diyarbakır halkına özetleyerek anlatayım.
17 ilçemiz var, kayyumla yönetilmeyen Çermik, Çüngüş, Dicle ve Çınar ilçe Belediyelerinin dışındaki tüm belediyeler, kesenin ağzını açık tutarak Malazgirt’e taşıma yapmak için kolları sıvadı. Organizasyon Büyükşehir Belediye kayyumunda, 3 bin kişiyi Diyarbakır’dan Malazgirt’e taşımak üzere görevlendirildiler. Diğer ilçe Belediyelerine taşınacak bireylerle ilgili rakamlar verildi, otobüslerle taşımalar gerçekleştirilecek. Kayyumsuz 4 belediyenin masrafının sponsoru Büyükşehir olacak.
Belediyeler, büyüklüklerine ve kapasitelerine göre otobüslerle adam taşıyacak. Her belediyenin taşıma rakamları da belirlenmiş zaten. Diyarbakır kayyumları toplamda 3 bin kişiyi taşımakla sorumlu. 3 bin kişinin taşınması için en az 70 otobüse ihtiyaç var. Masraflar, yeme, içme derken totaldeki rakamları ve arada gerçekleşecek vurgunları artık siz düşünün, çünkü paralar sizin.
Siz, sizler, evet, evet, ey halkım çar-çur edilen sizin paralarınızdan söz ediyorum.
*
Şimdiye kadar çarçur edilenleri tam unutmak üzereyiz ki, bir şekilde hatırlatıyor köftehorlar. Yeni bir ‘çete’ yeni ‘vurgun’ organizasyonları başlamış diye sızan haberler var. Bugüne kadar kayyumlar için sızan haberler hiç yalan çıkmadı, ‘Cuk’ oturdu. Yazdık, çizdik, bir tanesine bile karşı çıkamadılar. Çiçek-ağaç-fatura, ihale, yolsuzluk, adam kayırma, özel kalem müdürü üretimi dâhil ne yazdıysak doğru çıktı.

Kayyumlar, Diyarbakır merkez ve ilçelerinde şimdiye kadar 70 civarında özel kalem müdürü üretip dışarıya ihraç gerçekleştirmiş.

Bostan bekçisiz diye dalmışlar içine. Yerli partnerler de bostanın içini iyi tanıyor, birlikte halay çekiyorlar. Sanıyorlar ki kimse onları görmüyor.
Oysa bostanın sahipleri var, talanı not ediyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum