VİDEO - Diyarbakır’ı İngilizce tanıtacaklar

VİDEO - Diyarbakır’ı İngilizce tanıtacaklar
Diyarbakır’da yaşları 13 ile 14 arasında değişen kız çocukları, İngilizce öğrenerek doğup büyüdükleri şehirlerini kentte gelecek olan yabancı turistlere tanıtacaklar.

Ali Abbas Yılmaz - Özel

TİGRİS HABER - Peygamberler ve Sahabeler şehri olan Diyarbakır’ı artık, şehre gelen yabancı turistler İngilizce olarak tanıyabilecek. Medeniyetler şehri olarak da bilinen ve aynı zamanda Mekke ve Medine’den sonra en çok sahabe kabrinin de bulunduğu Diyarbakır’a önümüzdeki yıl birçok yerli ve yabancı turistin gelmesi planlanıyor.  Özellikle Sur İlçesi’nde yaşanan çatışmalı ortamın sona ermesi ile birlikte, büyük bir bölümü restorasyona uğrayan tarihi ilçede bulunan tarihi yerlerin yerli ve yabancı turistlere açılması için yapılan çalışmalara hız verildi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine bağlı Sümerpark’ta açılan İngilizce kursu ile buraya gelen kız çocuklarına İngilizce dersi veriliyor. Kenttin tarihi, kültürü, yemeği ve mekanları kız çocuklarına İngilizce olarak öğretilirken, bu çalışmanın projeye dönüşmesi hedefleniyor. Hem İngilizce kelime hazinelerini genişleten Diyarbakırlı kız çocukları, hem de öğrendikleri yabancı dili gelecekte hayatlarını kurma yolunda kullanacaklar.

ingilizce-diyarbakir.jpg

DERSLER VE KURSLAR ÜCRETSİZDİR

Yenişehir Halk Eğitim Merkezi’nde görevli İngilizce Öğretmeni Murat Hanar, çocukların İngilizce öğrenmesi için elinden gelen her şeyi yapıyor. Kenttin tarihini, kültürünü, yazarlarını, yemeğini ve tarihi mekanlarını İngilizce olarak çocuklara öğreten Murat Hanar, burada Milli Eğitim ve Belediye arasında gerçekleşen iş birliği ile çocuklara ücretsiz olarak İngilizce dersler verdiğini ifade ederek, “Bu bağlamda 13-14 yaş aralığında olan çocuklar gramer kaygısından uzak İngilizce sahibi olmalarını istiyoruz. Bu eksende yaklaşık iki yıllık bir eğitimi tamamladık. Belli bir seviyeye kadar gelebildik. Kurslarımız ücretsizdir. İsteyen herkes gelip bu kurslarımızdan faydalanabilir. Diyarbakır’ın tarihini yemeğini ve ünlü kişilerini tanıtmaları bizim için ilk etapta yeterli olacaktır. Buraya gelen yabancı turistlere kendilerini anlatabilecek İngilizceye şu an için sahiptirler.

  14 yaşında ki İngilizce kuruna gelen İlayda Doğan, Sümerpark’ta iki aylık süre zarfı içerisinde İngilizce dersi gördüğünü söyledi. Doğan, “Bu iki aylık süre bize çok fayda sağladı. Murat hocamızın sayesinde İngilizcemiz çok iyi derecede gelişti. Eskiden İngilizcemiz az düzeydeydi. O kadar iyi değildi. Ben mesela liseye geçtim. Bu İngilizce çok işime yarayacak. Herkesin gelmesini istiyorum. Burada bir çok kelimeye sahip olduk” dedi.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.