VİDEO - Diyarbakır’ın tek kadın simit ustası

VİDEO - Diyarbakır’ın tek kadın simit ustası
Diyarbakırlı Selda Arcan, evinin bir bölümünü imalat yerine çevirerek,  yaptığı ünlü mamullerini simit arabasında satıp geçimini sağlıyor. Selda, tek hayalinin bir dükkân açmak olduğunu ve açacağı bu dükkânda kadınları istihdam etmek istediğini söyledi.

Tigris Haber - Özel

TİGRİS HABER - Diyarbakırlı Selda, henüz 30 yaşında. Yaklaşık 4 yıl önce kendisi gibi simit ustası olan abisinden hamur açmayı öğrenen Selda Arcan, kendi imkanları ile aldığı ekipman ile evinin bir odasını imalat yerine çevirdi. Simit, börek, çörek gibi hamur işlerinde Diyarbakır’ın tek kadın ustası olan Selda, kendi imkânları ile ayakta durmaya çalışıyor. Gündüzden yoğurduğu hamur işlerini sabahın erken saatlerinde fırına atarak, Bağlar İlçesi’nde bulunan Batıkent sitesinde kurduğu simit arabasında satıyor.

‘Fırınım olmadığı için çok fazla yoruluyorum’

Arcan, “Ekipmanın yok, gerçekten zor şartlar altında çalışıyorum. Mermerim çok küçük. Fırınım zamanımı alıyor. 100 tane pişiriyorum ama bu benim 2-3 saatimi alıyor. O yüzden çok fazla yoruluyorum. Ama sevdiğim için bu benim gözüme gelmiyor ”dedi.

simit-kadin.jpg

‘Bu şekilde sadece günü kurtarma oluyor’

Arcan, gece saat 3 gibi katlığını ifade ederek, “Batıkent’te gidene kadar saat 6’yı buluyor. Haliyle sıcaklığını yitiriyor ama tazeliğini yitirmiyor. Buda açıkçası insanları pek fazla cezp etmiyor. Ama dükkân olduğu zaman onun kokusunun çıkması ve yerinde gelip almaları daha güzel oluyor ve daha çok satış oluyor. Öyle daha çok kazanırım ama bu şekilde sadece günü kurtarmak oluyor” dedi.

simit-kadin-.jpg

‘Diyarbakır’da ben tekim’

Selda Arcan, “Şu ana kadar bir kadın simitçi olduğunu düşünmüyorum. Bunu erkekler yapıyor genelde. Böyle bir imalat olduğunu düşünmüyorum. Her halde Diyarbakır’da ben tekim diye düşünüyorum “diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum