VİDEO - Diyarbakırlı Picasso’dan resim sergisi

VİDEO - Diyarbakırlı Picasso’dan resim sergisi
Diyarbakır’ın Picasso’su ilk sergisini Saint George Kilisesi sanat galerisinde açtı.

Tigris Haber - Tarihi İçkale'deki Saint George Kilisesi'nde açılan "Yeniden Doğuş" sergisinde, Ressam aşçı Aziz Başçı'nın yaptığı 170 resim sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

r2-002.jpg

Aşçılık yaptığı dönemlerde boş zamanlarını kara kalem ve yağlı boya resim yaparak değerlendirdiğini belirten Başçı, lokantasını kapattıktan sonra atölyesi olmadığı için telefonuna indirdiği uygulamayla dijital ortamda resim yaptığını söyledi.

r3-002.jpg

 “Amacımız yerel sanatçılara destek olmaktır”

Diyarbakır İçkale Müze Müdürü Vehbi Yurt halkın sanatsal faaliyetlere yönelmesine büyük önem verdiklerini belirterek, "Sergimizin adı ‘Yeniden doğuş’. Ressam Aziz Başçı'nın ilk resim sergisi. Daha öncesinde bu tarz resim yapan bir ressamla karşılaşmamıştım. Böyle bir tarzda resim yapıldığını da bilmiyordum. Yani böyle bir sergiye ilk kez ev sahipliği yapıyoruz. Biz Müze Müdürlüğü olarak sanatçımıza sergisini açmasında destek olduk. Bizden sergi için yer tahsisi başvurusu oldu ve kendisine bu konuda desteğimizi sunduk. 23 ila 30 Nisan tarihleri arasında Saint George Kilisesi sanat galerimizde sergi için yer tahsis ettik. Amacımız yerel sanatçılara destek olmaktır. Ayrıca, dijital ortamda böyle bir sanat üretimin olduğunu ve Aziz Başçı gibi bir resim tutkunu şahsiyetin olduğunu topluma tanıtılmasında biz de katkımız olsun, çorbada bizim de tuzumuz bulunsun istedik. Bunun için de kendisine sergi imkânı sağladık. Aziz Beye birkaç fotoğraf gösterdim ve yanımda hemencecik resmi telefonunda çizdi ve bu benim çok hoşuma gitti. Ben Aziz Bey’de şunu gördüm; içinde yaşadığı duyguları resimlerine yansıtıyor. Yani, bu resimlerde Aziz Bey’in yaşam öyküsünü görmüş oluyoruz” dedi.

r4-002.jpg

 “Bölge illerinde de sergi açmayı düşünüyorum”

Diyarbakır’da ilk sergisini açtığı için çok mutlu olduğunu belirten Aziz Başçı, "Bugüne kadar dijital ortamda yaptığım resimlerimden bir sergi açma fikri yaklaşık 6 aydır üzerinde yoğunlaştığım bir şeydi. Güzel resimler yaptığıma inanıyorum ve bunları sanatseverlerin beğenisine sundum. Bu sergimi açmamda bana destek olan Müze Müdürü Sayın Vehbi Yurt’a teşekkürlerimi, saygılarımı sunarım. Hayal ettiğim sergime kavuştum ve gerçekten çok mutlu oldum. Önümüzdeki süreçte daha güzel resimlerle yeni sergiler açmak istiyorum. Bölge illerinde de sergi açmayı düşünüyorum. Bana çok büyük katkıları oldu, Allah kendilerinden razı olsun.  ediyorum. İnşallah bundan sonra daha güzel eserlere imza atacağım inancındayım. İlk sergimi açtım, hayallerimden birini gerçekleştirdim. Bir atölyem olursa dijital ortamdaki ve yağlı boya çalışmalarımı devam ettirmek istiyorum. İlk sergimde bugüne kadar yaptığım 800’e yakın resimden 170 tanesini seçtim.  Resimlerimin sanatseverler tarafından beğenileceğine inanıyorum. Tüm sanatseverleri sergimi ziyaret etmeye davet ediyorum” diye konuştu.

r6.jpg

Sergi, 30 Nisan'a kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

r5-001.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum