DÖKH, kesilen ağaçların yerine fidan dikti

DÖKH, kesilen ağaçların yerine fidan dikti
DÖKH, Dicle Vadisi’nde ağaç kıyımının yapıldığı bölgeye fidan dikerek, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” etkinliklerinin startını verdi.

DÖKH, Dicle Vadisi’nde ağaç kıyımının yapıldığı bölgeye fidan dikerek, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” etkinliklerinin startını verdi. Vadideki ağaç katliamına tepki gösteren BDP’li Kışanak, “Paralel yapı mı yoksa AKP mi yapıyor bu katliamı? Bu katliamlara izin vermeyeceğiz” dedi. 

Gencer ARPACI

DİYARBAKIR - Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) Diyarbakır bileşenleri, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” nedeniyle yapacağı eylem ve etkinliklerinin startını, Dicle Vadisi’nde ağaç kıyımının yapıldığı bölgede fidan dikerek, verdi.

Dicle Köprüsü önünde bir araya gelen kadınlar, “Özgür kadınla demokratik ulus” pankartı eşliğinde yaklaşık 7 bin ağacın kesildiği Dicle Vadisi’ne kadar yürüdü. Yürüyüşe, BDP Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı Gültan Kışanak ve İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt de destek verdi.

“Dünyada eşi ve benzeri yok”

Dicle Vadisi’nde kadınlar adına hazırlanan basın metnini okuyan Yeliz Ayyıldız, Kürt halkının ve Kürdistan coğrafyasının uğradığı kültürel soykırım ve çevre kırım politikalarının dünya tarihinde eşi ve benzeri görülmemiş bir şekilde devam ettiğini belirtti. Hevsel bahçelerinde Gezi benzeri politikaların izlendiğini ifade eden Ayyıldız, şunları kaydetti:

“AKP hükümetine bağlı Çevre ve Orman Bakanı’nın izniyle Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Dicle Üniversite Rektörlüğü işbirliği gerçekleştirdiği ‘Dicle Vadisi Projesi’ kapsamında Hevsel Bahçeleri’nde binlerce ağaç kesildi ve kesilmeye devam ediliyor. Yıllardır Kürdistan topraklarında bir tecavüz gerçekleştiriliyor. Bu tecavüz binlerce ağacın kesilmesi ile yaşanıyor. Binlerce yıldır derelerimiz, dağlarımız, toprağımız ve ağaçlarımız yok ediliyor.”

dokh-1.-haber-(2).jpg

“Bu katliama izin vermeyeceğiz”

Ardından konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Gültan Kışanak ise, bu alanda yapılan kıyımı gördükten sonra söyleyecek bir şeyin olmadığını kaydederek,  “Katliamın yapıldığı yerde kadınlar olarak sesleniyoruz. Paralel yapımı bu katliamı yapıyor yoksa AKP’mi bu katliamı yapıyor. Kürdistan’da yapılan katliamların AKP ve paralel yapının el ele vererek birlikte yaptığını biliyoruz. Bu katliamlara izin vermeyeceğiz” diye konuştu. Konuşmaların ardından kadınlar, ağaçların kesildiği bölgeye fidan dikti. 

dokh-1.-haber-(3).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.