DÖKH, Paris katliamının yıldönümünde alanlarda olacak

DÖKH, Paris katliamının yıldönümünde alanlarda olacak
DÖKH, Paris'te 3 Kürt kadın siyasetçinin katledilişinin yıl dönümüne ilişkin Diyarbakır merkez ve ilçelerinde düzenleyeceği etkinlik takvimini açıklayarak, etkinlik programlarına tüm yurttaşların katılması çağrısında bulundu.

DİYARBAKIR- Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH), 9 Ocak 2013'te Fransa'nın başkenti Paris'te katledilen PKK'nin kurucularından Sakine Cansız (Sara), Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) Paris Temsilcisi Fidan Doğan (Rojbin) ve gençlik çalışanı Leyla Şaylemez'in (Rohani) katledilişlerinin yıl dönümüne ilişkin düzenlenecek anma etkinliği programı ile ilgili BDP Diyarbakır İl Örgütü Vedat Aydın Konferans Salonu'nda basın toplantısı düzenledi. Toplantıya BDP Diyarbakır İl Eş Başkanı M. Emin Yılmaz, BDP Kadın Meclisi üyeleri, DÖKH aktivistleri, BDP'nin 2014 yerel seçimlerinde belediye başkan adayları, ilçe belediye başkanları ve yüzlerce yurttaş katıldı.


'Katliam Kürt kadınına bir mesajdır'

BDP Kadın Meclisi üyesi Nazile Tursun da, 3 Kürt siyasetçinin katledilmesi ile Kürt kadınlarına bir mesaj verilmek istendiğini ifade ederek, "Sakine Cansız ve 2 arkadaşının şahsında Kürt halkına katliam reva görülmüştür. Avrupa'nın başkentinde bu katliamın yapılması manidardır. Hiçbir güç Kürt halkına mücadelesinde geri adım attıramaz. AKP, Türkiye devleti ve Fransa hükümeti bu katliamın faillerini bir an önce ortaya çıkarsın" dedi. 
Tursun'un tüm Diyarbakırlıların katılması çağrısında bulunduğu etkinlik takvimi şu şekilde açıklandı: 

"* Diyarbakır Merkez: 9 Ocak'ta saat 12.00'de 3 Kürt siyasetçinin cenazesinin karşılandığı Bağlar Dörtyol'dan başlayacak olan yürüyüş, cenazeler için uğurlama töreninin yapıldığı Batıkent Meydanı'na kadar devam edecek.

* Yenişehir: 4 Ocak saat 14.00'te TOKİ Üç Kuyular'da, 5 Ocak saat 14.00'te Toplu Konutlar'da, 6 Ocak saat 13.00'te Şehitlik ve 7 Ocak'ta saat 13.00'te de Şilbe'de anma ve sinevizyon gösterimi yapılacak. 

* Bağlar: 7 Ocak'ta saat 14.00'te ilçe binasında anma yapılacak. 

* Sur: 8 Ocak'ta saat 12.00'de Hasırlı Mahalle Meclisi'nde sinevizyon gösterimi ve anma yapılacak. 

* Kayapınar: 3 Ocak'ta saat 13.00'te Dicle Kent'te sinevizyon ve anma etkinliği yapılacak. 

* Ergani: 7 Ocak'ta Belediye Yas Evi'nde sinevizyon ve anma etkinliği düzenlenecek. 

* Çınar: 6 Ocak'ta 12.00'de anma etkinliği ve basın açıklaması yapılacak. 

* Bismil: 4 Ocak'ta anma etkinliği ve kitlesel yürüyüş yapılacak. 

* Lice: 5 Ocak'ta saat 13.00'te BDP ilçe binası önünden Kadın Merkezi'ne kadar yürüyüş yapılacak. Ardından Kadın Merkezi'nde sinevizyon gösterimi ve anma etkinliği düzenlenecek. 

* Silvan: 1 Ocak'ta anma etkinliği gerçekleştirilecek."

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.