DTK: Öcalan kampanyasına getirilen yasak kararı geri alınmalı

DTK: Öcalan kampanyasına getirilen yasak kararı geri alınmalı
Demokratik Toplum Kongresi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a özgürlük talebiyle başlatılan kampanyanın yasaklanmasına tepki göstererek, "çözüm sürecine zarar veren" bu kararın bir an önce geri alınmasını istedi.

 

AMED-DTK yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye, tarihinin en derin krizlerinden ve kaotik ortamlarından birini yaşadığına dikkat çekerek, "Mevcut sistemle krizlerin aşılması da mümkün gözükmemektedir. Bu krizden çıkmanın yolu Kürt sorununun çözümünden, cumhuriyetin demokratikleşmesinden geçmektedir" dedi.

Açıklamada, "Kürt sorununun çözümü ve demokratik çözüm sürecinin en önemli aktörü ve mimarı olan Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan ve tüm siyasi tutsakların özgürlüğü için aydın, yazar, sanatçı ve akademisyenlerin başlatmış olduğu imza kampanyası kamuoyunda büyük bir destek bulmuştur" ifadeleri kullanıldı.

"Türkiye'nin demokratikleşmesine ve kalıcı barışın sağlanmasına da büyük katkı sunacak olan bu imza kampanyası hukuki olmayıp siyasi bir karar ile yasaklanmıştır" diyen DTK,  kararın derhal geri  alınmasını istedi:

"İnsan haklarına, demokratik değerlere, düşünce ve ifade özgürlüğüne aykırı olan bu yasakçı karar kabul edilemezdir. Demokratik çözüm sürecine zarar veren bu karar bir an önce geri alınmalıdır. Halkın düşünce ve ifade özgürlüğünü, istem ve taleplerini hiçbir güç engelleyemeyecektir. Halkımızın başlattığı demokratik ve evrensel bir hak olan imza kampanyası büyük bir kararlılıkla devam edecektir." 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.