DTK ölüm yıldönümünde Elçi'yi andı

DTK ölüm yıldönümünde Elçi'yi andı
DTK, Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Şerafettin Elçi'nin yaşamını yitirmesinin yıl dönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda Elçi'nin yurtsever siyaseti bütün ömrü boyunca temsil ettiğini belirtti.

DİYARBAKIR - Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Kürt siyasetçi Şerafettin Elçi'nin yaşamını yitirmesinin yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayınladı. "Mazlum Kürt halkı Şerafettin Elçi gibi dürüst, yurtsever şahsiyetlerin, Kürt’lükte, dilde ve yurtseverlikte ısrar eden siyaseti sayesinde bugün kimliğini ortaya koymuştur" denilen mesajda şunlar aktarıldı: "Elçi bu büyük mücadelede yurtsever siyaseti en önde temsil etmiştir. Öyle ki Elçi, siyasi dürüstlüğün, Kürt ittifakının adı olarak Kürt halkının gönlünde yer etmiştir. Kürt halkının kanı ve canı pahasına ortaya koyduğu ulusal değerlere her zaman sahip çıkmış, bu yönde hiçbir grup, parti veya görüş ayrılığı bahanesine kapılmadan Kürt halkının özgürlük meselesini her şeyin üstünde tutarak Kürtler arası siyasette birleştirici bir isim olmuştur." 

Vefat ettiği dönemde Diyarbakır milletvekilli olan Elçi'nin kaybının Kürt halkının kaybı olarak değerlendirilen mesajda, "Ona layık olmaya ve onun ideallerini sonuca götürme sözü verdik. Ölümünün birinci yıl dönümünde tekrar ona verdiğimiz Kürt halkının özgürlüğe götüreceğimiz sözünü yineliyoruz" denildi. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.