DTK Seyit Rıza ve arkadaşlarını andı

DTK Seyit Rıza ve arkadaşlarını andı
DTK, Seyit Rıza ve arkadaşlarını, idam edilişlerinin 76'ncı yıldönümünde andı.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Seyit Rıza ve arkadaşlarının idam edilişinin 76'nci yıldönümü nedeniyle yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, Cumhuriyet tarihinin kan ve katliamlar tarihi olduğu belirtildi. 76 yıl önce Dersim'e sefer yapan "Cumhuriyet ordusunun taş üstünde taş, gövde üstünde baş bırakmayan" anlayış gereği büyük bir katliam gerçekleştirdiği ifade edilen açıklamada, "Binlerce Kürdistanlı katledilmiş, kadınları kaçırılmıştır. Önderleri Seyit Rıza'da idam sehpasına gönderilmiştir. Bu vahşetin üzerinden 76 yıl geçmesine rağmen hala Kürt halkının bilincinde yer etmeye devam etmektedir" denildi. 

Seyit Rıza ve arkadaşlarının mezarlarının halen yerinin belli olmadığı kaydedilen açıklamada, "Dersim'in halen adı yasak, dili yasak, kimliği yasak. Kürt halkı varlık ve özgürlük mücadelesine devam etmektedir. Ama şu tarihi gerçeği vurgulamak gerekir ki, Dersim halkının mücadelesi bugün doğu ile batı, kuzey ile güney ve tüm Kürdistan halkının mücadelesi olarak devam ediyor" ifadelerine yer verildi. 

76 yıl önce uygulanan idamların Kürt halkının mücadelesini geriletmediği belirtildiği açıklamada, İran'da da idam politikasının tarihten ders almadığının acı bir gerçek olduğu kaydedildi. Açıklamada, Seyit Rıza ve arkadaşlarının anıldığına yer verildi. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.